Apa születik

2010-ben meghoztam életem legfontosabb döntését. Ez arról szól, hogyan viselem a következményeit. A blogot a gyermekeimnek írom, majd egyszer megmutatjuk nekik.

E-mail

Ha megmondanád a magadét, vagy van egy jó tipped: apaleszek @ freemail.hu

Utolsó kommentek

  • : @kacsa.: Maximálisan egyetértek a hozzászólásoddal. (2017.01.20. 03:52) Születésnapok
  • : @Pic: Ezzel nagyon egyet tudok érteni. Az egyszerűbb sok esetben több. (2017.01.20. 03:50) Születésnapok
  • Bryan Beersworth: @Hizdahr zo Loraq: Ettől aztán ne, lesznek ennél cifrább sztorik is, mindig az a lényeg, hogy tudj... (2017.01.19. 14:50) Születésnapok
  • kacsa.: @sony: Lehet, azóta változott a világ, de nekem soha nem szerveztek a szüleim születésnapi zsúrt, ... (2017.01.19. 14:23) Születésnapok
  • neduddgi99: @Kovácsné: Tökéletesen igazad van, érdemes megnézni az "Aranyélet" első évadád, az tökéletes korra... (2017.01.19. 14:16) Születésnapok
  • Utolsó 20

A szülés. Pasitól, pasiknak

2011.04.08. 05:05 Bryan Beersworth

Nem szép. Nem egyszerű. De ha nem mész be gyáva vagy. Ha hagyod, hogy a feleséged mellett élete legnehezebb pillanatában más álljon, balfasz vagy. Ott a helyed. 

A nő iszonyatosan fog szenvedni. Igen, van vér. Igen, előtted vizsgálják meg, de ha van benned minimális emberség, nem nézed, hanem a nő mellett állsz, ülsz, ahogy sikerül. Nem azért vagy ott, hogy nézelődj, az a feladatod, hogy a szerelmed támogasd. Ha nem bírod a vért, embereld meg magad. Az én feleségemnek kellett, hogy ott legyek, hogy fogjam a kezét. A vért kiszorította az ujjaimból, és belém mélyesztette a körmét, amikor percenként jöttek a fájások. Láttam, amikor kivették alóla a véres betétet. Azt is, amikor az orvos megvizsgálta, és láttam, mi volt azon a kesztyűn. De jobban szeretem mint előtte, és valami földöntúli tisztelettel nézek rá azért, ahogyan mindezt jajszó és érzéstelenítő nélkül kezelte. 

Ha szereted, összekovácsol titeket, ha nem szereted, miért csináltál neki gyereket? Oda állj, ahová mondják, ne itt akarj vagány lenni, mert kiröhögnek. Készülj pénzzel. Ezer a kocsitologatónak, pénz a szülésznőnek, az orvosnak, az altatóorvosnak. Ez a te feladatod, nem az, hogy bármibe beleszólj. Ha a kezedbe adják az oxigéncsövet, hogy tartsd az orra alá, örülj neki, ennél több úgysem jut. 

Amikor szenved, azt rossz látni. Marha rossz. Eltorzulnak a vonásai, jajgat, sír, szűköl. És te tehetetlenül nézed végig mindezt, akár órákon keresztül. Az orvos és a szülésznő nem fog sajnálni egyikőtöket sem, nem azért vannak ott, sőt, várják a fájásokat. Bármi megtörténhet a nővel, és annak az ellenkezője is, te pedig ezt eltűröd. Lehet, hogy szidni fog, bár nálunk ilyen nem volt. Tehetetlen vagy, akár egy darab kő. Fogod a kezét és nézed az órát. Lehet, hogy három, négy órán keresztül. Nem mondhatod meg neki mit csináljon, itt nem szabad presztízskérdést csinálni semmiből. Ide a férfinép szolgálni jön. 

Először fél óránként fáj, aztán gyakrabban. Mi tíz percnél mentünk kórházba. Utána beöltöztetik, és jön a vajúdás, x órán keresztül. Nekünk három óra volt, és olcsón megúsztuk. Egyszer eltűnik a méhszája, de addigra már nagyon szenved, és egyre kimerültebb. Ha szerencséd van, jönnek a tolófájások. Nekünk nem jöttek, így fogalmam sincs mi van akkor, ha természetes úton születik a baba - az én lányom császárral született. 

Ami neked szopás, barátom. Természetes módnál bent lehetsz végig. Császármetszés esetén állsz a folyosón mint egy darab szar, és várod, hogy történjen valami. Ez ezerszer rosszabb annál, mintha látnád, mi történik, és ha te az ellenkezőjét állítod, akkor én gyávának tartalak. Nálunk asszony műtőben, és jön két nő, az egyik pólójára az volt írva, hogy krízis, és hoztak egy dobozt. Láttam, hogy bementek a műtőbe. Tíz percig rajtam volt az ideg, míg meg nem hallottam a baba sírását. Addig nem nyugodtam meg, amíg a feleségem nem láttam. Ennél csak jobb lehet az, ha ott vagy végig, és te vágod el a köldökzsinórt.

A lényeg: kapd össze magad, hagyd a töketlenkedést, szedd össze magad, és szolgáld a feleséged legjobb tudásod szerint, bármi történjék. Az igazi férfi amúgy is bírja a vért, sőt, ontja, mi több, a szeretett nő kedvéért megissza. :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apaszuletik.blog.hu/api/trackback/id/tr672808680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása