Apa születik

2010-ben meghoztam életem legfontosabb döntését. Ez arról szól, hogyan viselem a következményeit. A blogot a gyermekeimnek írom, majd egyszer megmutatjuk nekik.

E-mail

Ha megmondanád a magadét, vagy van egy jó tipped: apaleszek @ freemail.hu

Utolsó kommentek

  • : @kacsa.: Maximálisan egyetértek a hozzászólásoddal. (2017.01.20. 03:52) Születésnapok
  • : @Pic: Ezzel nagyon egyet tudok érteni. Az egyszerűbb sok esetben több. (2017.01.20. 03:50) Születésnapok
  • Bryan Beersworth: @Hizdahr zo Loraq: Ettől aztán ne, lesznek ennél cifrább sztorik is, mindig az a lényeg, hogy tudj... (2017.01.19. 14:50) Születésnapok
  • kacsa.: @sony: Lehet, azóta változott a világ, de nekem soha nem szerveztek a szüleim születésnapi zsúrt, ... (2017.01.19. 14:23) Születésnapok
  • neduddgi99: @Kovácsné: Tökéletesen igazad van, érdemes megnézni az "Aranyélet" első évadád, az tökéletes korra... (2017.01.19. 14:16) Születésnapok
  • Utolsó 20

Apucikám

2013.10.15. 21:19 Bryan Beersworth

Így szólítasz mostanában. De tudod, én sokáig nem akartalak téged. A terhesség alatt is sokszor elbizonytalanodtam, kell-e ez nekem. Aztán amikor megszülettél nem tudtam mit kezdeni veled, és ez így volt az első évben végig. Nagyon nehéz volt, mert a születésed után el kellett dobnom magamtól sok mindent, ami addig fontos volt. Nem tudom, merre visz tovább ez az út, minek milyen ára lesz, csak azt tudom, milyen apád akarok lenni.

Szeretnék egy szerető, gyengéd, barátságos, igazságos, ha kell, zord atya lenni. Aki ha szúrósan rád néz az jelent valamit, akinek akár egy felemelt ujja elég ahhoz, hogy megszeppenj. Aki mesél neked, babázik és teázik veled a szőnyegen ülve. Aki viszi az iskolatáskádat, aki nagyokat nyel majd, amikor szavalni hall a tanévnyitón. Aki mindig kapható valami marhaságra, amit anyának nem mondunk el. Akivel titkon megosztod, ki tetszik neked az osztályból. Aki megvár az éjszaka közepén, amíg hazaérsz, és aki kérés nélkül, gyakran ellenére helyre teszi bármelyik udvarlódat. Aki mindig ott van, ha szükséged van rá, és aki vállán mindig kisírhatod magad. Aki akkor is szeret, amikor te azt hiszed majd, az egész világ ellened van. Aki támogat, bíztat, és segít abban, hogy a saját utad járd. Aki segít dönteni, de tiszteletben tartja, hogy az a tiéd. Aki ugyan elmondja, ha hülyeséget csinálsz, még akkor is, ha ez neked nem tetszik. Aki következetes, kiszámítható, és mindig azt nézi, mi a jó neked még akkor is, ha ezt te nem hiszed el. Akire lehet számítani, akivel szeretsz együtt lenni, és aki sosem beszél a magas lóról. Aki követel, de akivel szót lehet érteni. Akivel szeretsz beszélgetni, és akivel tudod, hogy megoszthatod a titkaidat is, mert soha nem él vissza velük.

Akit akkor is látni akarsz majd, ha nagyon messze élsz tőle. Aki mindig melegen ölel meg. Aki mindig elmorzsol egy könnycseppet, amikor elbúcsúzik tőled még akkor is, ha csak a szomszéd utcába mész. Akinek egyszer, felnőttként azt mondod majd: nekem van a legjobb apukám.

Aki egyszer majd nagyon hiányozni fog.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://apaszuletik.blog.hu/api/trackback/id/tr145572702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsuzska86 2013.11.19. 10:18:49

Ezzel most nagyon betaláltál...elejétől kezdve itt vagyok veled, de mint csendes megfigyelő, mert se gyerekem, se férjem nem volt még mikor elkezdtelek olvasni, és hát én most mit okoskodjak, meg szóljak a felnőttek dolgába? Viszont pont ma egy hónapja mi is elindultunk a nagy úton, férj és feleség lettünk, és most várjuk a "csodát"... De ez csak mellékes, a lényeg, hogy a munkahelyen ülök és itt a gombóc a torkomba, mert ahogy olvastalak végig apukámat láttam magam előtt, ahogy anno elég volt csak ránk néznie és tudtuk húgommal, hogy nagyon gyorsan irány az ágy, ha 8-ra haza kellett érni inkább már 7:50-kor otthon voltam, mert sose mertem kipróbálni mi lesz ha kések, (pedig ciki volt 8-ra hazajárni), ugyanakkor minden sumákolásba benne volt, és anyát lazán átráztuk:) Most pedig ez a szigorú, mégis imádni való ember, aki ha szét durrant a büszkeségtől se sírta el magát előttünk sose, az esküvőn úgy zokogott mint egy kisgyerek, és úgy szorított magához mint még soha. Nem ismerlek, de amiket itt olvasok, és az értékrended, elvárásaid alapján hidd el, te is a "világ legjobb apukái" közé tartozol, az enyémmel együtt:)
süti beállítások módosítása