Apa születik

2010-ben meghoztam életem legfontosabb döntését. Ez arról szól, hogyan viselem a következményeit. A blogot a gyermekeimnek írom, majd egyszer megmutatjuk nekik.

E-mail

Ha megmondanád a magadét, vagy van egy jó tipped: apaleszek @ freemail.hu

Utolsó kommentek

  • : @kacsa.: Maximálisan egyetértek a hozzászólásoddal. (2017.01.20. 03:52) Születésnapok
  • : @Pic: Ezzel nagyon egyet tudok érteni. Az egyszerűbb sok esetben több. (2017.01.20. 03:50) Születésnapok
  • Bryan Beersworth: @Hizdahr zo Loraq: Ettől aztán ne, lesznek ennél cifrább sztorik is, mindig az a lényeg, hogy tudj... (2017.01.19. 14:50) Születésnapok
  • kacsa.: @sony: Lehet, azóta változott a világ, de nekem soha nem szerveztek a szüleim születésnapi zsúrt, ... (2017.01.19. 14:23) Születésnapok
  • neduddgi99: @Kovácsné: Tökéletesen igazad van, érdemes megnézni az "Aranyélet" első évadád, az tökéletes korra... (2017.01.19. 14:16) Születésnapok
  • Utolsó 20

Sírás, alvás, vacsora, sírás, alvás

2011.04.20. 20:53 Bryan Beersworth

Egyik kollégám csecsemő ápoló, és azt mondta, hogy a második hétben többet fogsz sírni, mert depressziós leszel, és vissza akarsz majd menni anya méhébe. Nevettem, de tényleg többet sírsz, bár még így is kevesebbet, mint vártam. 
 
Kezd kialakulni a napirendünk. 
 
Éjfélkor új nap virrad, amit te békés alvással fogadsz. Négy körül ébredsz fel először, de ilyenkor nincs sírás. Kis kaja, (nyolcvan gramm körül, nem tudom kiiktatni a mérleget az életünkből) büfi, alvás tovább. Hat-nyolc körül ébredés, hétvégén fél kilencig aludtál. Napközben háromóránként eszel, és véletlenszerűen sírsz. Van olyan periódus, amit végigbömbölsz, és van olyan, amit végigalszol. A bömbölés és az alvás közé egyre több bambulást iktatsz be, amikor érdeklődve nézed a téged körülvevő világot. Ilyenkor a hátadra kell fektetni, mert ha hasra fordítunk jön az elmaradhatatlan bömbölés. 
 
Nem lehet megmondani, mikor sírsz, de van alkalom, amikor biztos: ez a fürdetés. Az első napok stressze után már gördülékenyen csináljuk anyáddal, egymás keze alá dolgozunk, egyik nap ő, másik nap én mosdatlak meg, tudjuk, ki készíti el a fürdővizet, (anya) ki hozza-viszi a kádat (apa) ki ápolja a köldökcsonkod (anya) és így tovább. Téged ez nem érdekel, üvöltesz torkod szakadtából. 
 
BRÉKING NYÚZ: Ma leesett a köldökcsonkod, 12 nap után köszöntél el tőle. 
 
Este is sírás van, a vacsora után biztosan, bizonytalan, meddig. Nyolc és tizenegy között szoktad befejezni, van olyan, hogy a fél nyolcas vacsora után még eszel egyszer, de ha elalszol, nem keltünk fel. Korai elalvás esetén hajnali egykor ébredsz, de kaja után újra durmolsz. 
 
Csak este vagy a kiságyadban, napközben a kanapé sarkában ágyazunk meg neked, biztonságos helyen, legyél velünk, szokd a hangokat, szagokat, embereket, és tudd, hogy ha a kiságyba kerülsz, akkor este van. 
 
Eddig bejött a tervünk, tartjuk a napirendet, te nyugodt baba vagy, a napi néhány órás sírás nem meglepő egy újszülöttől. 
 
Ami fejtörést okoz nekünk az az, hogy ha látjuk, hogy három órán belül éhes vagy, adjunk-e enni neked. Hagyjunk ordítani, és vrájuk meg az idejét, vagy jöjjön a cici, a kaja, és az alvás. Nehéz ügy, nem is tudjuk még, mit kellene csinálni. 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://apaszuletik.blog.hu/api/trackback/id/tr222843385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VaTi 2011.04.21. 06:23:53

Jó babátok van :) A fürdést hamar meg foja szeretni, először elmarad az üvöltés, csak érdeklődő pislogás marad, aztán már kifejezett öröm lesz, sőt, ha látja, h fürdihez készülődés van, örömteli repkedés, vízben nagy pancsolás. Tényleg, nekünk mondta anno a védőnő, hogy ha kendőt teszünk alá a kiskádba, annak a csücskét adjuk a kezéba. A kapaszkodás egy kis biztonságtudatot ad neki, megnyugtatja, tényleg bejött.
Szoptatás: ha nagyon éhes volt a bambi, én engedtem a 3 órából, de 2 alá sosem mentem, annyit tartottam. Kb generációnként változik az igény szerinti és az időre etetés megítélése, ezer tanácsot kaphattok erről, 'szt majd ti jól eldöntitek :)))

IrishOak 2011.04.22. 13:05:25

Arany gyerek! és már nagylány is lett:)
Az ember nem gondolná, hogy mekkora büszkeség, ha leesik a köldökcsonk és nézegeti, milyen szép hasa van:-D meg puszilgatja, meg nyalogatja a lábujjait... azt nagyon szeretik a babák.
Férjem is eltanulta tőlem ezt a "majomkodást"... minden este a tornázás előtt kurkásztuk a gyereket.(Csípő tornát tartottam - széleregetés kíséretében.Imádta, mert meztelenkedni lehet,és azt nagyon bírják.persze alábélelve:-D)

Éjszaka -késő estétől-már nem kell a rituálé a mérleggel, meg a vetkőzés öltözéssel.Gyorsan-csendben megetetni, büfi és visszatenni. Így szépen lehet tologatni az alvási időt.Ha lehet még a villanyt sem felkapcsolni -az is felébreszti.
Majd reggel 6-tól este 11-ig lehet bohóckodni a mérleggel:-)

Egyébként meg ha napközben sírni kezd:
evés, pelus, has, sorrendben Nem kell kivárni semmiféle időt - pont annyit fog enni amennyi kell. Lehet, hogy 1,5 óra után majd 4 óra múlva.De majd kb 4 hetes korára kialakul, hogy ő hogy szereti.
Délutánonként szokott rájuk törni a "jaj, de magányos vagyok, szeressen már valaki" érzés, akkor lehet beszélgetni hozzá, vagy énekelni neki, meg majmozni vele.
Még egy hét és mosolyogni fog!!!:-))
na ott az angyalok is énekelnek

Nagyon jó a hallása, a szaglása, és kb 20 cm-re lát is.Pontosan tudja, hogy mit akar, csak még nem tud más módot, csak a különféle síró hangokat.De nemsokára ez is változik.

Sírás a fürdőben - az majd elmúlik... még pár hónap, és nem lehet kiszedni majd a kádból:-D
süti beállítások módosítása