Apa születik

2010-ben meghoztam életem legfontosabb döntését. Ez arról szól, hogyan viselem a következményeit. A blogot a gyermekeimnek írom, majd egyszer megmutatjuk nekik.

E-mail

Ha megmondanád a magadét, vagy van egy jó tipped: apaleszek @ freemail.hu

Utolsó kommentek

  • : @kacsa.: Maximálisan egyetértek a hozzászólásoddal. (2017.01.20. 03:52) Születésnapok
  • : @Pic: Ezzel nagyon egyet tudok érteni. Az egyszerűbb sok esetben több. (2017.01.20. 03:50) Születésnapok
  • Bryan Beersworth: @Hizdahr zo Loraq: Ettől aztán ne, lesznek ennél cifrább sztorik is, mindig az a lényeg, hogy tudj... (2017.01.19. 14:50) Születésnapok
  • kacsa.: @sony: Lehet, azóta változott a világ, de nekem soha nem szerveztek a szüleim születésnapi zsúrt, ... (2017.01.19. 14:23) Születésnapok
  • neduddgi99: @Kovácsné: Tökéletesen igazad van, érdemes megnézni az "Aranyélet" első évadád, az tökéletes korra... (2017.01.19. 14:16) Születésnapok
  • Utolsó 20

A kisbaba, és a kibaszott súlya

2011.07.31. 20:33 Bryan Beersworth

Borzasztó, hogy még meg sem születik egy kisbaba, de már méricskélik. Születés után mindenki megkérdi, mennyivel született, ha később nem produkál megfelelő számokat, csak a gond van belőle, a hülye szülők egymással versenyeznek, kinek fejlődött többet a porontya, aztán ha öntudatra ébred, majd ő fog diétázni élete végéig, hogy ne hízzon el. Nekem viszont a tököm kivan azokkal, akik idegesítik a feleségem, és akik miatt napok óta győzködnöm kell, hogy igenis egészséges a gyerekünk. A picsába már. 
 
Dédnagymamája szerint (aki szinte teljesen vak) az anyjának satnya a teje, mert az övé is ilyen volt, mondja ezt úgy, hogy havonta kétszer látja a kicsit. A nagyapja közölte, kellőten ritkán látja ahhoz, hogy meg tudja ítélni, szerinte is kicsi. A feleségem depis, mert a miénkkel egykorú gyerek már 5800 gramm. 
 
Öt és fél kilós a gyerek, és még nincs négy hónapos. Forog, tartja a fejét, két kézzel fog tárgyakat. Háton fekve emeli a fejét, fel akar ülni. Sokat mosolyog, szemével követ minket, és az előtte mozgatott tárgyakat. Boldog, kiegyensúlyzott, vannak napok, amikor órákat elvan magában. Hol két, hol egy kézzel rázza a kedvenc csörgőjét. Legkésőbb fél kilenckor alszik, három-négy körül eszik egyszer, aztán csicsika van reggelig. Ilyen vajon egy alultáplált gyerek?
 
A gyerekorvos grafikonon nézi a számokat, és ítéli meg, elég-e. Le sem szarja, hogy nem egy gépről beszélünk. Naponta kell elmondanom az asszonynak, hogy igenis egészséges, rendben lévő babánk van. Naponta akar tápszert adni neki, mert biztos nem fejlődik eleget, emészti magát, hogy biztos rossz a teje. Elegem van. A családja ahelyett, hogy támogatná csak kritizálja. Egy jó szót sem kapott soha, csak az alaptalan vádaskodást, és azt, hogy fejletlen a gyerekünk. Baromság. 
 
Amíg a gyerek ilyen jó hangulatú, addig ne mondja nekem senki sem, hogy nem egészséges, mert hülyeséget beszél, és kurvára kivagyok attól, hogy mindez az asszonyt idegesíti, és az ő (sajnos meglévő) kétségeit erősíti magában. 
 
Ez a gyerek ma este is elalszik fél kilenckor. Ha sokakhoz hasonlóan tízkor altatnánk, reggel hatig nem kelne fel, ergo végigaludná az éjszakát. Amíg ilyen, és amíg hajnalban is vigyorogva kel, és ezt nagyjából így folytatja egész nap, amíg napról napra produkál valami újat, amit korábban nem tudott, pont leszarom, hány gramm, és pont leszarom azokat is, akik ezt kétségbe merik vonni. 
 
Pont. 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://apaszuletik.blog.hu/api/trackback/id/tr23115104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

loire 2011.07.31. 21:31:03

Áááááá, nálunk ugyanez volt. Elmondanám, hogy ennyi idős korára pont akkora volt a kisfiam súlya, mint a te babádé, persze engem is mindenki hibáztatott és bírált. Az idióta kívülállók csak azért mondtak véleményt, hogy egy perc erejéig fontosnak érezhessék magukat. Tojjátok le. Üzenem a feleségednek, hogy a mi kisfiunk most lesz 2 éves és totálisan egészséges, arányos testalkatú, nem tömjük, mindig annyit eszik amennyit ő jónak lát, én csak arra figyelek, hogy mit. Ne foglalkozzatok senkivel, baromira pontosan tudják a gyerekek, hogy mikor éhesek, mikor álmosak, mikor vágynak figyelemre és mikor nem. Ne keltsétek éjszaka és ne csüngjön erőszakkal órákig a cicin. Felesleges minden nyekkenésre megetetni, mert meggyőződésem, hogy a melegágya annak, hogy később mindenre a kaja legyen a megoldás. Ha igazán éhes lenne, nem bírnátok a decibelt :))))
süti beállítások módosítása