Apa születik

2010-ben meghoztam életem legfontosabb döntését. Ez arról szól, hogyan viselem a következményeit. A blogot a gyermekeimnek írom, majd egyszer megmutatjuk nekik.

E-mail

Ha megmondanád a magadét, vagy van egy jó tipped: apaleszek @ freemail.hu

Utolsó kommentek

  • : @kacsa.: Maximálisan egyetértek a hozzászólásoddal. (2017.01.20. 03:52) Születésnapok
  • : @Pic: Ezzel nagyon egyet tudok érteni. Az egyszerűbb sok esetben több. (2017.01.20. 03:50) Születésnapok
  • Bryan Beersworth: @Hizdahr zo Loraq: Ettől aztán ne, lesznek ennél cifrább sztorik is, mindig az a lényeg, hogy tudj... (2017.01.19. 14:50) Születésnapok
  • kacsa.: @sony: Lehet, azóta változott a világ, de nekem soha nem szerveztek a szüleim születésnapi zsúrt, ... (2017.01.19. 14:23) Születésnapok
  • neduddgi99: @Kovácsné: Tökéletesen igazad van, érdemes megnézni az "Aranyélet" első évadád, az tökéletes korra... (2017.01.19. 14:16) Születésnapok
  • Utolsó 20

Üvöltés a hőségben

2011.08.25. 20:18 Bryan Beersworth

Csillagom, évtizedes, mi több, évszázados melegrekordok dőlnek meg ezen az egyébként hideg nyáron. Te egész jól viseled, és minden nap produkálsz valami újat. 
 
Az idei nyárról csak annyit, hogy a június végig hűvös volt, július elején volt másfél hét forróság, szerencsére pont akkor voltunk a Balatonon veled, utána három hétig a napot alig láttuk. Az augusztus már meleg volt, most, huszadika után, amikor jellemzően vége szokott lenni a nyárnak van a legnagyobb meleg. Mintha az időjárás most pótolná be azt, amit eddig kihagyott - 39,2 fok volt ma. 
 
Szóval egy ilyen nyáron növekedtél, és cseperedtél itthon, a festői Budapesten. Négy és fél hónapos leszel holnap, tíz centit nőttél születésed óta, és már hat kiló felett vagy. Néha már kúszni szeretnél, és ma jöttél rá, hogy forogni tulajdonképpen mókás dolog. Pontosan három hónaposan fordultál meg először, de az elmúlt másfél hónapban nem vitted túlzásba a pörgést-forgást, ma azonban ráéreztél a dologra, és egész nap gyakoroltad. 
 
Anyád most éppen szoptat bent a szobában a sötétben, te tíz perce üvöltesz, mint a sakál. Régen sokat volt ilyen, hogy lefekvés előtt, vacsora után ordítottál, de két, három hetes korodban ezt kinőtted. Amikor anyának az a havi egy hetes periódusa van, ami majd neked is lesz, akkor szoktál így sírni. Nem tudom, hogy a teje lehet-e más ízű, vagy mi történik, de múlt hónapban is ilyenkor voltak nagy sírások az esti etetésnél. De aztán elalszol. 
 
Szépen emelgeted a fejed háton fekve, hozzá a lábad is. Mostanában jöttél rá arra, hogy neked bizony van két lábad is, amit meg lehet fogni, és fel lehet emelni. Mindent a szádba veszel, ami a kezedbe kerül, mert már ügyesen fogsz. Szépen eszel, a Hipp bébiételeit imádod, a tejpépes marhaságokat jellemzően visszaköpöd. Majdnem kinőtted a babakocsit hosszban, pedig az ABC Design mózese nem kicsi. Tátott szájjal bámulod a nagyvilágot, és rengeteget mosolyogsz. Ma este csettintgettem a fejed felett pelenkázás közben, és végignevetted. Kicsit korábban jöttem ma haza a munkából, körülbelül egy órát játszottunk a szőnyegen, de benyűgösödtél, ezért kivittünk sétálni kicsit, a mózesben húsz perc alatt elaludtál, akkor ébredtél fel, amikor megint bejöttünk a lakásba. Onnan mosolyogtál a fürdés végéig, most ordítasz kábé negyed órája. 
 
Szegény anyád megküzd veled - apropó, képzeld, tökre belejött a babázásba, az első két hónap nyűgössége, fáradtsága, kapkodása, állandó idegessége már a múlté, játszotok napközben, takarít melletted, néhány könyvet, és filmet is megnézett már. Tökre belelendültök lassan mind a ketten az új életetekbe. 
 
Ezt most tuti máshogy látod, mert nem akarsz elhallgatni anyád nyugtatása ellenére sem... Lehet, hogy a hőség az oka, vagy tudja a fene, miért sír egy 18 hetes baba. 
 
Frissítés: húsz perc sírás után befejezted, anyád szerint a gázok kínoztak, és az, hogy rettentő álmos voltál. 
Frissítés 2#: 21:03-kor még ordítasz. Nem akarsz enni, de éhes vagy. Nem akarsz aludni, de álmos vagy. Anyád próbál megszoptatni, de nem megy. Enni nem akarsz, aludni szintúgy nem. Anya nagyon fáradt ám, nagyon sajnálom most, iszonyú dühítő, amikor nem tud valaki megnyugtatni egy ordító gyereket este kilenc órakor...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apaszuletik.blog.hu/api/trackback/id/tr653180478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása