Apa születik

2010-ben meghoztam életem legfontosabb döntését. Ez arról szól, hogyan viselem a következményeit. A blogot a gyermekeimnek írom, majd egyszer megmutatjuk nekik.

E-mail

Ha megmondanád a magadét, vagy van egy jó tipped: apaleszek @ freemail.hu

Utolsó kommentek

  • : @kacsa.: Maximálisan egyetértek a hozzászólásoddal. (2017.01.20. 03:52) Születésnapok
  • : @Pic: Ezzel nagyon egyet tudok érteni. Az egyszerűbb sok esetben több. (2017.01.20. 03:50) Születésnapok
  • Bryan Beersworth: @Hizdahr zo Loraq: Ettől aztán ne, lesznek ennél cifrább sztorik is, mindig az a lényeg, hogy tudj... (2017.01.19. 14:50) Születésnapok
  • kacsa.: @sony: Lehet, azóta változott a világ, de nekem soha nem szerveztek a szüleim születésnapi zsúrt, ... (2017.01.19. 14:23) Születésnapok
  • neduddgi99: @Kovácsné: Tökéletesen igazad van, érdemes megnézni az "Aranyélet" első évadád, az tökéletes korra... (2017.01.19. 14:16) Születésnapok
  • Utolsó 20

Életbölcsességek a félrészeg apádtól

2011.09.30. 01:15 Bryan Beersworth

Apa ma este kocsmázott, megivott négy sört és négy pálinkát, így kellően határozottnak érzi magát ahhoz, hogy megírja neked mi a frankó, és mi nem. 

Lányom, az életben vannak ökölszabályok. Ezek azok a fontos dolgok, amik ellen nem rinyálunk, hanem betartjuk, és követjük őket.

Először: a családod nincs ellened. Még akkor sem, ha a szüleidet sült bunkónak, és ósdinak tartod. Ők az egyetlenek, akik mindig melletted állnak majd. Az iskolai osztálytársak, és tini barátnők sehol sem lesznek már, amikor mi még mindig felhívunk, hogy mi van veled. És ez akkor is így lesz, ha tini korodban utálsz minket. A család a legfontosabb dolog az életben, egy barát, barátnő, szerelem sem lesz tartósabb ennél a köteléknél. Küzdhetsz ellene, de tény: édesanyád és én mindig melletted állunk, és mindig a javadat akarjuk akkor is, ha ez neked nem fog tetszeni. 

Másodszor: tanulni kell. Nincs hiszti. Nem mondom, hogy három diplomáig, hanem azt, hogy azt kell tanulni, amit szeretnél csinálni, legyen az akár szakmunka, akár plasztikai sebészet. Oda kell tenni magad, még akkor is, ha a középiskola, vagy az általános iskolai évek érdektelennek tűnnek - pár év múlva majd rájössz, ez mennyire nincs így. Idegen nyelvet ismerned kell - ez az a két dolog, a tanulás, és a nyelv, ami megkülönbözteti a sorsáért felelőtlen prolit tőled. A te döntésed, hogy a bunkók, vagy az okosak oldalára állsz. 

Harmadszor: különcnek lenni gáz. Integrálódj a társadalomba, játssz szerepet, még akkor is, ha nehezedre esik. A göndör, loboncos hajú hülyéket, a sátánista idiótákat, a többségből kitűnő egyedeket a társadalom kitaszítja magából, vagy nem veszi komolyan, vagy egyszerűen kiröhögi. Ilyennek nem jó lenni, te se légy az. Mindegy, belül mit gondolsz - ha azt várják el tőled, hogy fehér inget viselj, tedd azt. Könnyebb dolgod lesz, mint ha be akarod egyedül bizonyítani, hogy a zöld az igazi. Széllel szemben nem éri meg pisilni. 

De ezen felül - baszni kell az egész világra. Le kell szarni, kinek mi tetszik, és mi nem. A fenti ökölszabályokat be kell tartani, ez nem is lehet vitás, de ezeken felül magas ívről tenni kell rá, mi a trend. Meg kell játszanod magad, bármilyen elvtelennek, és alantasnak is tűnik. De hogy belül mit gondolsz, az csak rajtad múlik. Hogy milyen zenét hallgatsz, hogy mit gondolsz a világról, hogy mit tartasz fontosnak, csak és kizárólag a te döntésed. Ha nem vet ki magából a közösség, ha képzett vagy, és ha mögötted áll a családod, senki sem győzhet le. 

Apa ma este családos, házas emberként, apaként jött haza az éjszakai buszon. Azért, mert nem volt pénze taxira - ilyen van, és még lesz is. De apa jól érezte magát a bőrében. Tudta, kikhez jön haza, tudta, mi vár rá holnap, így az apró kellemetlenség, hogy várnia kellett a Ferenc körúton a 950-es buszra pont nem érdekelte. Apa heavy metalt hallgatott és közben rátok gondolt - és tök jól elvolt, miközben a busz fele a pokolban érezte magát. Van kellő képzettségem, hogy megtehessem, családom, akik várnak, és ha az emberek rám néznek vagy észre sem vesznek, vagy igen, de ki nem röhögnek. Integrálódtam, legalábbis kívülről. Belülről nem. 

A társadalom és a világ most, 2011-ben kegyetlen. 90 másodperc alatt megítélnek milyen vagy, és ezen a véleményünkön általában nem is változtatnak. El is vérezhetsz, éhen is halhatsz az utcán, nem törődnek veled. Senkit sem érdekel, élsz-e, halsz-e, van-e kenyered, takaród, szeretőd - mindenkit csak a saját érdeke vezérel. Kegyetlen, de így van. Ebből kiindulva harcolhatsz, mehetsz szembe a széllel, akarhatod megváltoztatni az egészet, vagy szarhatsz is rá - a te döntésed. De tény: nem akarhatod, hogy kivessen magából ez az egész, és kellő képzettségednek lenni kell, bármelyik utat is választod. Egyiken sem leszel képes végigmenni családi háttér nélkül. 

Összefoglalva: akarhatsz bármit az életben, három dolog - biztos több is, de most ennyi jut eszembe - szükséges hozzá: tanulj, alkalmazkodj, és szeresd a családod. Ha ezt betartod, nagy baj nem érhet. Mert ha bárki bántani akar, annak kitépem a szívét. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apaszuletik.blog.hu/api/trackback/id/tr593266695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása