Apa születik

2010-ben meghoztam életem legfontosabb döntését. Ez arról szól, hogyan viselem a következményeit. A blogot a gyermekeimnek írom, majd egyszer megmutatjuk nekik.

E-mail

Ha megmondanád a magadét, vagy van egy jó tipped: apaleszek @ freemail.hu

Utolsó kommentek

  • : @kacsa.: Maximálisan egyetértek a hozzászólásoddal. (2017.01.20. 03:52) Születésnapok
  • : @Pic: Ezzel nagyon egyet tudok érteni. Az egyszerűbb sok esetben több. (2017.01.20. 03:50) Születésnapok
  • Bryan Beersworth: @Hizdahr zo Loraq: Ettől aztán ne, lesznek ennél cifrább sztorik is, mindig az a lényeg, hogy tudj... (2017.01.19. 14:50) Születésnapok
  • kacsa.: @sony: Lehet, azóta változott a világ, de nekem soha nem szerveztek a szüleim születésnapi zsúrt, ... (2017.01.19. 14:23) Születésnapok
  • neduddgi99: @Kovácsné: Tökéletesen igazad van, érdemes megnézni az "Aranyélet" első évadád, az tökéletes korra... (2017.01.19. 14:16) Születésnapok
  • Utolsó 20

Milyen érzés a bababoltok legfiatalabbjának lenni?

2011.04.05. 20:20 Bryan Beersworth

A Brendon, az Elefáni, és a Minimanó törzsközönsége legalább öt évvel idősebb mint én. Az őszülő halántékú apukákhoz harminc feletti, hisztis leendő anyukák társulnak, és a negyedmilliós babakocsik.

A bababolt kiváló hely arra, hogy a gyermeket várók megmutathassák, mennyire hülyék tudnak lenni, és mennyi pénzt tudnak elverni totál értelmetlen dolgokra. A hordozható, UV fénnyel működő cumisterilizáló, az éjszakai fénnyel világító hőmérős tojás, és a bölcsőbe helyezhető elfordulásgátló párna vásárlása bármelyik párból totális balfaszt csinál, és minél idősebb az a pár, annál nagyobb az esélyük arra, hogy egy méretes L betűvel a homlokukon hagyják el az áruházat.

28 évesen ritkán látok magamnál fiatalabb leendő apát a bababoltokban. A törzsközönséget az őszülő halántékú fazonok adják, akik közelebb állnak a negyvenhez, mint a harminchoz. Van közöttük erős negyvenes is. Hozzájuk csapódnak a hisztis kismamák, akik hellobaby, vagy b.boom ruhákba öltözve idézik fel őseik gyűjtögető életmódját.

Nekik semmi sem elég jó, és semmi sem elég minőségi. „Jajj, mackókám, de cuuki, veszcsizzük meeeg” A mackó pedig fizet. Van miből, építette az egzisztenciáját húsz évig, a gyereke kapjon meg mindent, majd bepakolja anyukát és a teli szatyrokat az X6-os csomagtartójába. Minél idősebb apa, annál fiatalabb anya. Minél fiatalabb anya, annál hisztisebb, és idegesítőbb a bababoltban.

Borzasztó jó a legfiatalabbnak lenni, mert Lili húsz éves lesz, mikor én még mindig nem vagyok ötven. Harminc, és még nem vagyok hatvan. Lesz időm majd az unokáimra, és magunkra C-vel idős korunkban. Soha nem akartam nyugdíjkorhatár környékén szalagavatóra menni, tőlem idegen a mostanában rendkívül divatossá vált mentalitás, miszerint először építsünk egzisztenciát, utána jöhet a gyerek. Ez baromság. A pasik nagy része betegesen fél mindenféle kötöttségtől, legyen az együttélés, házasság, vagy egy két éves hűségnyilatkozat. Meg akarják valósítani önmagukat, ami tök jó, én is ezt akarom, de mindezt úgy, hogy senki ne ugasson bele ebbe. A baj ott van, hogy nem lehet egyszerre kurválkodni, és szűznek is maradni.

Inkább nézem meg az árcédulát tizenötször, és hívom körbe az ismerősöket harmincszor, hogy ki mit tud kölcsönadni, verem el az összes megspórolt pénzem két évre előre, és fogadok el mindent, amit csak ideadnak, minthogy harminc felett, negyven környékén éjszakázzak álmatlanul egy hasfájós babával.

Mert mire az én halántékom őszülni kezd, Lili már egy intelligens, cserfes, aranyos kisiskolás fruska lesz, aki lehet, hogy nem a Brendonból kapja a ruháit, és biztos, hogy nem fogom tudni Jacardiba öltöztetni, de enélkül is képes leszek tisztességesen felnevelni. 

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://apaszuletik.blog.hu/api/trackback/id/tr942802852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2011.04.07. 13:06:32

No, magyarországi bababoltok. Elárulom, pl. Angliából behozatva, katalógusból rendelve is olcsóbban jössz ki, az a nagy helyzet, és még minőséget is kapsz.

Ja, bónusz, hogy bámulni sem kell az őszülő halántékú apukákat (akik mellesleg, könnyen lehet, hogy már a második fészekaljat szorgoskodják össze a mellettük tipegő, irritáló nyafityúkkal, tehát nálad is fiatalabban vállalták az első gyereket és az első feleség szíves közreműködésével építették fel azt az egzisztenciát...)

peto777 2011.04.07. 15:04:28

Hello,
végigolvastam a blogodat, gratulálok! Jól megfogtál, pár napja minden nap megnézem, Lili jött-e már. :))
Lehetnél szókimondóbb önmagadról, ha már azt ígérted, a "hogy élem meg a döntésem következményeit"-ről fogsz írni. Hajrá! Engem igazán érdekelne. 30 éves vagyok, nemrég eldöntöttem, apa akarok lenni, és az én kedvesem is C. Mi augusztusban startolunk, mert most hosszú utazások előtt állunk, és C azok után szeretne várandós lenni.

kakaosbogre 2011.04.09. 11:08:24

Ha el akarjátok kerülni a bababoltokat, akkor pár tipp, ami nálunk vagy barátoknál nagyon bevált:
- Teszvesz és Vatera: iszonyat sok babaholmi van, új és keveset/többet használt a bolti ár töredékéért. Ha van türelme C-nek nézegetni, akkor nagyon kényelmes vásárlási mód és a bababoltoknál sokkal olcsóbb. Esetleg az Expresszt vagy más hirdetési oldalt is érdemes megnézni (Manducámat pl. ott vettem).
- Művházakban és egyéb helyeken megrendezett kisebb bababörzék (nem nagy sportcsarnokos meg hasonlók, az drága, általában a kereskedők vannak ott), rengeteg anyuka árul ott nagyon szép rucikat alacsony áron
- Turkálók, nekem a kedvenceim az angol használt ruhásak, a Hádának egyik közeli üzletébe sokat mentem és megyek (a kilós verzióba, nem a darabárasba). Rengeteg szép, sokszor márkás darabot lehet kifogni. Múltkori vásárlásomnál 216 ftra jött ki a darabár, a nadrágoktól a kapucnis pulcsiig, sapiig, body-kig, hosszú- és rövidujjú pólókig minden volt benne.
- Az egyik ismerősöm egy vele egy házban lakó többgyerekes anyukától vett meg különböző szép gyerekholmikat, aki már nem tervez több babát, így meg mind a kettőjük jól járt.
- a védőnőnél ha van hirdetőtábla, azt is érdemes böngészni, a környékbeli anyukák szoktak hirdetni rajta eladó babaholmikat (közben meg különböző babás programokról is tud tájékozódni az ember :-D). Ja és általában a védőnőknél bérelhető mérleg is! Mi egy digitálisat béreltünk, 2500 forint volt egy hónapra, tovább nem is maradt, mert a gyerek jól evett, láthatóan hízott és nőtt (3,5 hónaposan már kezdi kinőni a 68as rucikat és majdnem 8 kiló). Azóta ha kíváncsi vagyok a súlyára a védőnői mérések között, akkor ráállok vele meg nélküle a rendes mérlegünkre, ha grammra pontosan nem is mondja meg, de az látszik, hogy hízott-e vagy sem.
- Webáruházak: játékokat, utazóágyat, hasonló dolgokat, amiket nem akartok feltétlenül megnézni személyesen a vásárlás előtt, ugyanannyiért vagy kevesebbért meg lehet rendelni webáruházakból és házhoz jön, 1-3 napon belül. Árösszehasonlító oldalakon érdemes megnézni, hogy épp hol a legolcsóbb és mennyi náluk a szállítás, vagy esetleg van-e a könyéken ingyenes személyes átvételi lehetőség.
Remélem, hogy kicsit segítettem nektek valamelyik ötlettel. Én sem nagyon bírom ezeket a nagy babaáruházakat, ha ott van valami jó áron, akkor viszont megyünk. De általában előre kinézem a weboldalukon, hogy pontosan mi kell, azt dobom a kosárba, aztán spuri haza :-D Pedig én még nem is apuka vagyok... Férjemmel mi is épphogy 30 körül vagyunk, de kinézünk vagy 18-20nak, szóval ismerős az érzés, amiről írtál ;-)

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2011.04.14. 14:50:04

kakaosbögre: "Férjemmel mi is épphogy 30 körül vagyunk, de kinézünk vagy 18-20nak"

Na... na...azért ezt költőinek hívják ám :)
süti beállítások módosítása