Apa születik

2010-ben meghoztam életem legfontosabb döntését. Ez arról szól, hogyan viselem a következményeit. A blogot a gyermekeimnek írom, majd egyszer megmutatjuk nekik.

E-mail

Ha megmondanád a magadét, vagy van egy jó tipped: apaleszek @ freemail.hu

Utolsó kommentek

  • : @kacsa.: Maximálisan egyetértek a hozzászólásoddal. (2017.01.20. 03:52) Születésnapok
  • : @Pic: Ezzel nagyon egyet tudok érteni. Az egyszerűbb sok esetben több. (2017.01.20. 03:50) Születésnapok
  • Bryan Beersworth: @Hizdahr zo Loraq: Ettől aztán ne, lesznek ennél cifrább sztorik is, mindig az a lényeg, hogy tudj... (2017.01.19. 14:50) Születésnapok
  • kacsa.: @sony: Lehet, azóta változott a világ, de nekem soha nem szerveztek a szüleim születésnapi zsúrt, ... (2017.01.19. 14:23) Születésnapok
  • neduddgi99: @Kovácsné: Tökéletesen igazad van, érdemes megnézni az "Aranyélet" első évadád, az tökéletes korra... (2017.01.19. 14:16) Születésnapok
  • Utolsó 20

A bulvár való világa

2011.04.22. 21:43 Bryan Beersworth

Csillagom, ez a világ tele van érdemtelen, haszontalan, ámde híres, és gazdag emberekkel. Apa és anya mindent el fog követni, hogy helyén kezeld mindezt. 

 
VV Jerzy és VV Gigi egy valóságshow szereplői. Ez a műfaj az ezredforduló után lett népszerű, lényege, hogy embereket költöztetnek be egy bekamerázott villába, és a közöttük történteket - ami természetesen manipulált - valóságként beállítva tálalják Mari, és Teri néniknek a tévében a Blikk, és a többi bulvárlap segítségével. Ők pedig zabálják mindezt, és lelkesen csámcsognak azon, hogy ők ketten (Gigi lány) vajon szeretik-e egymást, szakítanak, vagy nem, és mikor dugnak már a kamerák előtt. Ez a két szerencsétlen ugyanis hetek óta azzal szerepel a tévében, hogy kerülgetik a másikat, mint a zsidók és a muszlimok egymást Jeruzsálemben. 
 
Mostanában ezek a legnézettebb műsorok. Emberek azzal kerülnek képernyőre, a magazinok címlapjára, hogy bunkók, erkölcstelenek, és véletlenül nyilvánosságra kerül róluk egy szexvideó. Nem ámítalak: sok pénzt lehet keresni ezzel, gyorsan népszerűséget lehet szerezni, fotózásokra lehet menni, be lehet kerülni a reflektorfénybe, és a mostanában olyannyira vágyott médiába, de ez olyan hamar véget ér, mint a tinédzser fiúk első szeretkezése. 
 
Húsznál több valóságshow került adásba Magyarországon az elmúlt tíz évben, és a szereplőik olyan gyorsan tűntek el, amilyen gyorsan ismertek lettek. Akadt közülük, aki idegösszeroppanást kapott, más öngyilkos akart lenni, sokan pedig nem tudják feldolgozni, hogy elfelejtették őket az emberek. Ennek borzasztó egyszerű oka van: csinált sztárok lettek, mai szóhasználattal celebek. Azért gyártotta őket a tévé, hogy könnyen, és gyorsan fogyaszthatók, pótolhatóak legyenek. A több száz ily módon ismertté vált emberből egy, legfeljebb kettő maradt meg hosszabb távon az ismert emberek között, száznál is több örökre megbánta, amit tett. 
 
Valóságshowt nézni nem bűn. Bulvárt olvasni sem. Az ott írtakat, látottakat elhinni, azokat tényként kezelni viszont az. El lehet olvasni a bulvárlapban az aktuális szenzációt, apa is megnézi a benzinkúton a címlapokat. De olyan ez, mint a McDonald's: tudod, hogy egészségtelen, hogy köze sincs az igazi hamburgerhez, de néha jól esik, viszont nem ezen élünk, csak kiegészítője, nem meghatározója az életünknek. 
 
Sose hidd el, amit a tévében látsz, az a dolga, hogy manipuláljon. Sose hidd el amit egy bulvárlapban olvasol, az a dolga, hogy érzelmeket generáljon. Sose akarj celeb lenni, mert ha nincs mögötte valós teljesítmény, a gépezet úgy darál be, hogy örökre fájni fog. Ne irigyeld az érdemtelen teljesítménnyel híressé vált embereket, mert nem az az élet fokmérője, hogy hányan ismernek. 
 
A celebek termékek, azért léteznek, hogy fogyaszd azokat a médiumokat, amik írnak róluk. Éppen ezért a világuk hazug, torz, valótlan, és megrendezett. Épeszű ember nem akar oda tartozni. De ha ezt tudod, hátradőlve teli szájjal lehet röhögni rajtuk, és marha jól tudsz szórakozni, hiszen étkezhetsz egészségesen attól, hogy néha lecsúszik egy-egy Big Mac. Baj akkor van, ha anya főztje helyett te a Big Macre vágysz. 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://apaszuletik.blog.hu/api/trackback/id/tr642848545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

peto777 2011.04.24. 22:18:10

Ehhez a magasztos rózsaszín világhoz egy szemléltető videó (csak 2 percet kell kibírni), és remélem, Lili is láthatja majd, nem veszik le addig:
videa.hu/videok/emberek-vlogok/a-fold-napja-szandikaval-5PM45TxhvD9WnfTE
süti beállítások módosítása