Apa születik

2010-ben meghoztam életem legfontosabb döntését. Ez arról szól, hogyan viselem a következményeit. A blogot a gyermekeimnek írom, majd egyszer megmutatjuk nekik.

E-mail

Ha megmondanád a magadét, vagy van egy jó tipped: apaleszek @ freemail.hu

Utolsó kommentek

  • : @kacsa.: Maximálisan egyetértek a hozzászólásoddal. (2017.01.20. 03:52) Születésnapok
  • : @Pic: Ezzel nagyon egyet tudok érteni. Az egyszerűbb sok esetben több. (2017.01.20. 03:50) Születésnapok
  • Bryan Beersworth: @Hizdahr zo Loraq: Ettől aztán ne, lesznek ennél cifrább sztorik is, mindig az a lényeg, hogy tudj... (2017.01.19. 14:50) Születésnapok
  • kacsa.: @sony: Lehet, azóta változott a világ, de nekem soha nem szerveztek a szüleim születésnapi zsúrt, ... (2017.01.19. 14:23) Születésnapok
  • neduddgi99: @Kovácsné: Tökéletesen igazad van, érdemes megnézni az "Aranyélet" első évadád, az tökéletes korra... (2017.01.19. 14:16) Születésnapok
  • Utolsó 20

Hol tartunk most?

2015.01.13. 00:32 Bryan Beersworth

Drága lányom, lassan négy éves leszel, úgyhogy most jól leírom Neked, mit tudsz és milyen vagy, hogyan zajlanak a napjaink most, hogy elkezdődött 2015. Minden apának a gyereke felé hajlik a keze, ezt azért vedd figyelembe az írás későbbi olvasásakor.

(a bejegyzést szombat este írtam, de hétfőn levettem, mikor a blog kikerült az Index címlapjára)

Hajnali negyed egy van, anyád alszik, én pedig nézem a Baltimore Ravens és a New England Patriots csatáját az NFL rájátszásában. Az állás 21-14 a Hollóknak, mire ezt az írást befejezem, talán a meccs is véget ér, éppen félidő van. A jó hír, hogy Te is alszol, az éjszakai alvásoddal igazából sosem volt gond. Egészen kicsinek sem és most sem – visszagondolva, sosem. Persze, egyszer-egyszer felébredsz éjszaka, különösen, ha lerúgod magadról a takarót, de azon kívül semmi. Születésed óta rendszerben élsz, ami kiszámítható és kellően rugalmas ahhoz, hogy ne kössön gúzsba minket, de mindig lehet tudni mikor mi következik és az a tapasztalatunk, hogy Te ezt szereted.

Pisi, kaki: szoba- és ágytiszta vagy. 2013 nyarán még semmi, aztán őszre szobatiszta lettél, az ágytisztaságot onnan tudtuk meg, hogy a bölcsődében közölted, te otthon már nem kapsz pelenkát a déli alváshoz, miközben kaptál. Annyira meggyőző voltál, hogy a gondozók elhitték, mi két héttel később vettük észre mikor feltűnt, hogy nem kell új pelenkát vinni neked. Csak akkor csurran be egy kicsi, ha nagyon köhögsz, éjszaka még sosem pisiltél be, természetes már, hogy reggel a WC-n kezdesz és este ott zárod a napot, én már nem is megyek Veled, mindent egyedül intézel hónapok óta.

Alvás: éjjel gond nélkül. Este fél kilenc körül lefekszel aludni és reggelig hangod sincs. Nincs nyavajgás, nem jössz át éjjel, próbálkoztál ugyan, de nem engedtük. Nem fekszik melléd senki, nincs csucsujgatás, meghallgatod az esti mesét, megölelgetünk, kicsit megszeretgetünk, megpuszilunk és néma csönd van. Olyan van, hogy még behívsz minket párszor, de mindig elmondjuk, hogy alvás van, és inkább előbb, mint utóbb el is alszol. Három és fél éves korod óta nem alszol délután, a bölcsődében már előtte sem akartál, az óvodában pedig hetente legfeljebb egyszer alszol el egy kicsit, itthon egyáltalán nem. Nem is igényled, a nap közepén fél órára leülsz mesét nézni és ennyi elég neked estig, nem vagy hisztis, ugyan mi még mindig szeretnénk ha aludnál napközben, de el kell fogadnunk, annak vége. Szeptember óta mindez cumi nélkül, a leszokás pár nap alatt megvolt.

Beszéd, írás, olvasás: Bizony. Beszéd gond nélkül, kicsit selypítesz, de az óvónénik szerint öt éves korodig ez normális, ha utána is így marad, majd foglalkozunk vele. Szókincsed korodhoz képest szerintem fejlett, néhány szót nem tudsz kimondani, ez tök vicces: tikró (trikó) hangbungel (hamburger). Ismered a számokat, 20-ig el tudod mondani és felismered őket. Egyszer rajzoltunk és azt mondtad, leírod a neved. Mondtam csináld, én akadtam ki a legjobban, amikor tényleg megcsináltad. A héten akasztottál ki azzal, hogy ugyanezt legépelted a laptopomon, mert megismerted a betűket. Sokat kérdezel, érdekel a téged körülvevő világ, feltűnnek a logikátlanságok – például nem értetted, hogy ha a Mikulás és a Jézuska is hoz ajándékokat, miért van az, hogy csak a Mikulást láttad, a Jézuska viszont elbújt. A betűket és a számokat sem erőltetjük, de nagyon érdekel a téma és ami érdekel, az ragad rád, ami nem, azzal nem foglalkozol egy percet sem. Mintha ismernék ilyen embert…

Játékok: Playmobil, Duplo, plüssök és babák. Ezek a kedvencek, a Jézuska is Playmobil mentőautót és figurákat hozott.

Mese: Oroszlánkirály, Süsü, Kisvakond, Sam a tűzoltó. Egy időben a Noddy ment nagyon.

Evés: válogatós vagy. Nem, ez nem fejezi ki pontosan. Finnyás vagy. A halrudacska és a sült krumpli, vagy a kerek halacska, (rántott csirke) a brokkoli krémleves, a palacsinta, a kukoricafőzelék, a kenyér, néha a sonka és a párizsi rendben vannak, de a világ további gasztronómiai csodái kevés kivételtől tekintve nem. Hiába eszem néha olyan jó étvággyal melletted, nem érdekel és rágod a kifli sarkát. Lassan van előrelépés, az a szabály, hogy meg kell kóstolni mindent – nem kötelező megenni, de meg kell kóstolni, mert ha meg sem próbálod, sosem tudod meg, ízlik-e.

Hajnali háromnegyed kettő van, most nyöszörögtél egyet. Azonnal bementem, de csak a takarót rúgtad le magadról, megigazítottam, megsimogattalak, fel sem ébredtél. Az írást viszont meguntam. A New England 35-31-re vezet, 2:14 van vissza. Ha majd nagyon érdekel mi lett a vége, kiguglizod. Ha akkor még lesz Google. 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://apaszuletik.blog.hu/api/trackback/id/tr67060315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stella24 2015.01.11. 20:16:07

tök véletlenül akadtam erre a blogra, zseniális!!!

hajráhajrá, csak így tovább, ;)

üdv a határ túloldaláról.
süti beállítások módosítása