Apa születik

2010-ben meghoztam életem legfontosabb döntését. Ez arról szól, hogyan viselem a következményeit. A blogot a gyermekeimnek írom, majd egyszer megmutatjuk nekik.

E-mail

Ha megmondanád a magadét, vagy van egy jó tipped: apaleszek @ freemail.hu

Utolsó kommentek

  • : @kacsa.: Maximálisan egyetértek a hozzászólásoddal. (2017.01.20. 03:52) Születésnapok
  • : @Pic: Ezzel nagyon egyet tudok érteni. Az egyszerűbb sok esetben több. (2017.01.20. 03:50) Születésnapok
  • Bryan Beersworth: @Hizdahr zo Loraq: Ettől aztán ne, lesznek ennél cifrább sztorik is, mindig az a lényeg, hogy tudj... (2017.01.19. 14:50) Születésnapok
  • kacsa.: @sony: Lehet, azóta változott a világ, de nekem soha nem szerveztek a szüleim születésnapi zsúrt, ... (2017.01.19. 14:23) Születésnapok
  • neduddgi99: @Kovácsné: Tökéletesen igazad van, érdemes megnézni az "Aranyélet" első évadád, az tökéletes korra... (2017.01.19. 14:16) Születésnapok
  • Utolsó 20

Alapgondolatok

2011.04.25. 19:18 Bryan Beersworth

A jövőre, és a jelenre.

Büszkék vagyunk arra, hogy Szent István királyunk ezer évvel ezel őtt szilárd alapokra helyezte a magyar államot, és hazánkat a keresztény Európa részévé tette. Büszkék vagyunk a magyar emberek nagyszerű szellemi alkotásaira. Büszkék vagyunk arra, hogy népünk évszázadokon át harcokban védte Európát, s tehetségével, szorgalmával gyarapította közös értékeit. Elismerjük a kereszténység nemzetmegtartó szerepét. Becsüljük országunk különböző vallási hagyományait.

Tiszteljük más népek szabadságát és kultúráját, együttműködésre törekszünk a világ minden nemzetével. Valljuk, hogy az emberi lét alapja az emberi méltóság. Valljuk, hogy az egyéni szabadság csak másokkal együttműködve bontakozhat ki. 

 

Valljuk, hogy együttélésünk legfontosabb keretei a család és a nemzet, összetartozásunk alapvető értékei a hűség, a hit és a szeretet.

Valljuk, hogy a közösség erejének és minden ember becsületének alapja a munka, az emberi szellem teljesítménye. Tagadjuk a magyar nemzet és polgárai ellen a nemzetiszocialista és kommunista diktatúrák uralma alatt elkövetett embertelen bűnök elévülését. 

 

Részletek Magyarország ma aláírt Alkotmányának Nemzeti Hitvallásából. Lányom, ezek mindenki számára követendő értékek egy egészséges világban, politikai hovatartozástól függetlenül. 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://apaszuletik.blog.hu/api/trackback/id/tr272854778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

háromfejűdisznyólábú 2011.04.26. 13:47:56

Tetszik a blogod, még visszamenőleg is beleolvasgattam, elég sokat.
A fenti meg mind szép és jó, a baj csak az, hogy egy nagy lárifári.

kakaosbogre 2011.04.26. 19:12:05

Szép gondolatok, fontos értékek és már nagyon várom, hogy egyszer tényleg ezt tapasztaljam meg kicsiny hazánkban. De egyelőre még tényleg nagyon nem ez megy.
Talán mire Liliék generációja felnő...

IrishOak 2011.04.27. 08:21:20

Hmmm...

Sok büszkeség -kevés bölcs alázat.
Sok vallomás- kevés igaz szó.

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2011.04.27. 15:02:18

Gyönyörű, igaz, lélekből jövő hitvallás. Kár, hogy úgy belerondít állandóan az a fenti "kisköcsög", nyilván valami párhuzamos univerzumból.
Bocs, de nagyon kikívánkozott már, mert sokadik alkalommal lekisköcsögözni egy gyereket, ahogy példának okáért a következő bejegyzésedben is teszed - akkor is, ha történetesen nem a te párod a szülőanyja - már minden, csak nem poénos. No és a lét alapját alkotó emberi méltóságot sem hivatott fémjelezni az általad következetesen használt megnevezés. Már, gondolom én. És most jöhet a tömjén, meg az áhítat a jövőre és a jelenre nézvést. Ámen.
süti beállítások módosítása