Apa születik

2010-ben meghoztam életem legfontosabb döntését. Ez arról szól, hogyan viselem a következményeit. A blogot a gyermekeimnek írom, majd egyszer megmutatjuk nekik.

E-mail

Ha megmondanád a magadét, vagy van egy jó tipped: apaleszek @ freemail.hu

Utolsó kommentek

  • : @kacsa.: Maximálisan egyetértek a hozzászólásoddal. (2017.01.20. 03:52) Születésnapok
  • : @Pic: Ezzel nagyon egyet tudok érteni. Az egyszerűbb sok esetben több. (2017.01.20. 03:50) Születésnapok
  • Bryan Beersworth: @Hizdahr zo Loraq: Ettől aztán ne, lesznek ennél cifrább sztorik is, mindig az a lényeg, hogy tudj... (2017.01.19. 14:50) Születésnapok
  • kacsa.: @sony: Lehet, azóta változott a világ, de nekem soha nem szerveztek a szüleim születésnapi zsúrt, ... (2017.01.19. 14:23) Születésnapok
  • neduddgi99: @Kovácsné: Tökéletesen igazad van, érdemes megnézni az "Aranyélet" első évadád, az tökéletes korra... (2017.01.19. 14:16) Születésnapok
  • Utolsó 20

Meglepetés ért minket: felsírtál éjszaka

2011.06.01. 22:04 Bryan Beersworth

Ahogy cseperedsz változol is, ezek egy részét örömmel szemléljük, más részét pedig növekvő aggodalommal. De még így is könnyű helyzetben vagyunk, de kezdem megszokni, hogy az aggódás a szülői szerep természtes velejárója. 

Második éjszaka sírsz. Ez alapesetben nem szenzáció egy két hónapos csecsemő esetében, de nálad meglepő, ugyanis eddig ilyen nem volt. Most sem kell igazán megijedni, mert a tíz-tizenöt perces brühühü még bele is fér éjszaka, az első gyermekes tapasztalatlan szülők (mi) érthetően keresik az okát ennek. Holott lehet, nincs is. Hacsak nem az, hogy a te aggódó édesanyád minden este bekapcsolja a radiátort a szobában, nehogy megfázz. Ma 29 fok volt odakint, anya csak biztosra megy. 

Nagyszerű érzés látni a fejlődésed. Két hónapos leszel egy hét múlva, és a következőket tudod már: emeled, és tartod a fejed. Fordulsz a fény, és a hang után. Hatalmasra nyitod a szemed, ha érdekeset látsz. Elkezdtél mosolyogni is, emiatt jobban olvadunk, mint globális felmelegedéstől a Föld jégsapkái. Ha hasra teszünk, folyamatosan, és biztosan emeled a fejed, próbálod feltolni magad. Ha a hátadon fekszel, hasból emeled a felsőtested. Néhányszor nagyon úgy tűnt, nyúlsz a babakocsin lógó csörgős szamarad után. 

Anya is visszatért a normális kerékvágásba, ma reggelre újra megjött neki, viszont a születésed előtti borzalmas görcsei nem jelentkeztek, nem is hiányoznak, vissza se jöjjenek. Ugyanez a helyzet a PMS-el is, bár fontosnak tartom megjegyezni, hogy anyád szerint ez nem is létezik. Anya aggódik a teje miatt, mert azt olvasta, hogy ilyenkor elmehet. Teljesen normális módon utána is nézett, igazi szaktekintélyektől kért tanácsot, beleolvasott néhány nőgyógyászati fórumba, ahol a magukat orvossá képző otthonülő anyukák osztották az észt. De járt szoptatási tanácsadó oldalakon és olyanokon is, ahol nőgyógyászok válaszoltak a kérdésekre. Király. 

Vett magának karkötőt. Olyat, ami abban segíti, hogy tudja, melyik melléből etessen. Rózsaszín gumi, csekély 1500 forint, nem tétel. A vicces az, hogy az átvételhez beírta, személyesen kéri, és én megyek be érte. Mindezt most tudtam meg, miután megrendelte. Én pedig felcsapott farokkal megyek majd be érte. 

Jártam ma bababoltba, vettem neked olyan gipszet, amibe majd belenyomjuk a tenyered és a lábad, megörökítve azt az utókornak. A keresztelődre terveztük, hogy mindenkinek veszünk ilyet, de 1800 forintba került, abból most nem veszünk húsz darabot, mert nem tellik rá, de ki tudja, talán keresek valami alternatív megoldást. 

Most alszol, a korábbiakhoz hasonlóan könnyen elaludtál. Meglátjuk, hogy telik az éjszaka. 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://apaszuletik.blog.hu/api/trackback/id/tr982950142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VaTi 2011.06.02. 06:20:23

Ez az éjszakai alvás nálunk egy hullámvasút. A gyerek kb 1,5 hónapos korától átaludta az estét, mindenki boldog. Maj kb 3 hónaposan elkezdődött újra, éjszakánként egy ébredés. Majd kettő. Ez tartott kb 2 hónapig. Majd visszament 1 ébredés/estére. Majd 1-2 hónap egészestésalvás. Majd (óóó, drága Istenem!) kb 8 hónaposan 5 (öt) visítás / éjszaka, itt már ugye a fogzással is dolgoztunk. Most, 1 évesen tartunk az 1 visítás / éjszakánál, ez úgy néz ki, h kölök visít, áll az ágyban, rácsba kapaszkodik. Odaballagok, vízszintbe vágom, már abban a pillanatban alszik is. Ez eddig ok, mert felkeléssel együtt 2 perc lenne, csak én nem tudok egy órán át visszaaludni, ha egyszer felkeltem, akármilyen fáradt vagyok is. Szóval nálunk az, hogy már egyszer eljutott az átalszomazestét fázisba, nem volt garancia semmire...

Elindora 2011.06.02. 07:38:18

Kedves ez a gipsz dolog, só-liszt gyurmából nem lehet megoldani? Azt is lehet finomabbra csinálni, mint a gipszet, és kiégetni, hogy tartós legyen.

IrishOak 2011.06.02. 13:54:47

Hoho, megint "ugrás" van!Kisasszony éhes:-)
Ráadásul az anyai hormonok utálatos ízt adagolnak a tejbe, és így nem elég a kaja Lilinek.
Amíg a piros betűs napok tartanak fejni mint őrült - mind a két mellett.Lefejve is pont olyan jó, ha nem jönne össze jó sok a következő etetésig.

Csak annak apad el a teje, aki megijed attól, hogy nem lesz... tessék elolvasni az irományomat az anyatejmagazinba;-)Még én is mint jól tejelő tehénmama minden négy hétben ugyan úgy megéltem - aztán meg minden még nagyobb fordulattal ment tovább.(bár nekem több mint fél évig nem volt pirosbetűs problémám..oh boldog idők)

Na semmi baj, venni egy jó kis tápszert a vacsorához(igen kiváló cuccokat árulnak) és lepróbálni, hogy ha este jól beeszik akkor végig tudja-e aludni az éjszakát.(van egy tippem:-D)

az obiban meg árulnak "művészgipszet" kilósan, az pont az amit sok pénzért adnak oda kis adagokban a művészhajlamú szülőknek. :-)) lehet gyártani a kezeket lábakat ... na jó plusz egy doboz púdert is kell, hogy a gyerek ne legyen már gipszes:-D

Nő ez lányka , mint esőben a gomba:-D szép erős, és ne tessék csodálkozni - legalább 25 cm-re már élesen lát- naná, hogy kéne neki a lógósszamár:-D

VaTi 2011.06.02. 14:39:03

A gipszes lenyomatos vacakkal mi úgy jártunk, hogy volt kb 2 másodperc a lenyomatkészítésre, mert előtte még nem jó, mert lágy, utána meg nem jó, mert kemény. Ha azt a két másodpercet nem fogod i, cseszheted. Persze a hölgynek pont akkor kell visítva kalimpálni a végtagjaival a szélrózsa minden irányába... :) Gipsz elcseszve, nem lett lenyomat...
süti beállítások módosítása