Apa születik

2010-ben meghoztam életem legfontosabb döntését. Ez arról szól, hogyan viselem a következményeit. A blogot a gyermekeimnek írom, majd egyszer megmutatjuk nekik.

E-mail

Ha megmondanád a magadét, vagy van egy jó tipped: apaleszek @ freemail.hu

Utolsó kommentek

  • Lady Scarlett: @kacsa.: Maximálisan egyetértek a hozzászólásoddal. (2017.01.20. 03:52) Születésnapok
  • Lady Scarlett: @Pic: Ezzel nagyon egyet tudok érteni. Az egyszerűbb sok esetben több. (2017.01.20. 03:50) Születésnapok
  • Bryan Beersworth: @Hizdahr zo Loraq: Ettől aztán ne, lesznek ennél cifrább sztorik is, mindig az a lényeg, hogy tudj... (2017.01.19. 14:50) Születésnapok
  • kacsa.: @sony: Lehet, azóta változott a világ, de nekem soha nem szerveztek a szüleim születésnapi zsúrt, ... (2017.01.19. 14:23) Születésnapok
  • neduddgi99: @Kovácsné: Tökéletesen igazad van, érdemes megnézni az "Aranyélet" első évadád, az tökéletes korra... (2017.01.19. 14:16) Születésnapok
  • Utolsó 20

Hová menjünk egy két hónapos gyerekkel?

2011.06.11. 23:02 Bryan Beersworth

Itt a jó idő, még két napig itthon vagyok, már autónk is van, és nagyon unjuk már a ház melletti parkot. Programot terveznék, de eléggé tanácstalan vagyok. 
 
Lili nem szeret itthon lenni, ebédig elvan a szőnyegen, de utána szórakozásra vágyik. Általában betesszük a mózeskosárba, és elsétálunk fagyizni. Nincs messze, relatíve jó a levegő, és finom a fagyi. De már unom. Sétálunk a parkban, és beszélgetünk. Azt is. Mindkettő marha jó dolog, de amikor egy hónapja szinte minden nap ezt csinálod - gyakran van, hogy munkából hazafelé a park, vagy a fagyizó felé veszem az irányt, mert C ott vár a gyerekkel - megunod. 
 
Nem tudom, hová lehet két hónapos gyereket vinni, hol fér el a babakocsi - a budakeszi vadasparkban sem láttam a medvéket, mert a domb tetejére nem másztunk fel a babakocsival, mert szétrázta volna a gyerek fejét. 
 
Plázába biztosan nem viszem, levegőre kellene. Annyira szánalmasnak érzem, hogy nem vagyok képes normális programot találni. A nagyszülők, dédnagyszülők nyakára sem járhatunk minden nap, múzeumba, kiállításra nem merem vinni a gyereket, aki - remélem nem sértődsz meg lányom, de - egyelőre csak kolonc, mert nem lehet vele mit kezdeni, legfeljebb nézelődik. A saját régi programjaim (meccs...) kizártak, mert ha a gyerek a vége előtt pár perccel izgalmas állásnál üvölteni kezd valami miatt, képes lennék tökön szúrni magam. 
 
Pénzünk nincs túl sok, hogy ide-oda járjunk kajálni, hogy beüljünk kerthelységekbe. Mivel megvettük a rota vírus elleni oltóanyagot, és törlesztjük az autót, nem maradt rettentően sok pénzünk a hétvégi kirándulásokra, így olyat kellene találnom, ahol jó levegő van, valami történik, a gyereknek jó, és mi tudunk szórakozni. 
 
Drága olvasók, először fordulok hozzátok tanácsért, van bármilyen ötletetek? 

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://apaszuletik.blog.hu/api/trackback/id/tr702976358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tjerk 2011.06.12. 00:47:42

Mi a hétvégéken általában piknikezni szoktunk. Kimegyünk valami szép helyre, viszünk kaját piát (néha grillt), babacuccokat, mindenféle játékokat és ismerősöket, hogy a szociális élet is megmaradjon. Jó helyek pesten: Hajógyári-sziget, Hármashatárhegyi vitolázóreptér (egyik személyes kedvencem, megközelités Hüvösvölgy - ahol mellesleg a Nagyrét is jó - vagy a Hidegkúti út felöl). Jó a Sas-hegy is, de az már belépős. Aztán kellemes még a Római part, a Lágymányosi hídnál a gáton a park, a Népsziget (egy része) a pesti oldalon. De nagyon kellemes még Kamaraerdő, A belvárosban a Tabánt szeretjük, de a Gellérthegyi víztározó felett is jó. Ha szereted a repülőket, akkor a Ferihegyi reptér környékén is vannak jó helyek (csak kicsit hangos :))

Egy munkásabb tipp: Pasaréten van a Pénzügyőr pálya. Az nb3-ban játszanak (asszem még a fradihoz is köthetők) a pálya nagyon szép helyen van lehet meccsett nézni, és amikor utoljára ott voltam isteni volt a fasírtos zsemle. Kiváló családi hely. Mi még nem voltunk gyerekkel, uh nem tudom az mennyire macerás, de szerintem megoldható.

peto777 2011.06.12. 09:31:32

Felhívtam egy nagy túrázót, ők merre járnak egy össze-vissza forgó babakocsival, és ezt mondta: kirandulababa.turistautak.hu/turak.html

Egy szép helyet én is tudok, ahol jó a levegő, gyalog pár perc séta a Duna, és jó a járda. Bár nem kajálóst kértél, én jó görög kajákat enni jártam oda nem sok pénzért, meg Mythos sört vinni haza: Gyradiko taverna, Királyok útja - Pünkösdfürdő u.sarok. Remélem, még megvan. :) Délben iszonyú sokan vannak, délután már jó. Van közel egy másik kajálda is, sokan össze is tévesztik őket, mert gyros ott is van, de nekem az nem jött be.

kakaosbogre 2011.06.12. 18:06:33

Ahová mi szoktunk menni: a már említett Római part (ott még lehet halat enni is a szülőknek, esetleg kicsábítani egy két barátot is, amíg a gyerek alszik, lehet beszélgetni, a lelkesebbek szívesen átveszik a babakocsit is:-D), Normafa, Margit sziget, a Dagálytól nem messze épült egy csilli-villi lakópark, a Duna Pláza mögött és a Duna meg a lakópark között nagyon szép sétányt csináltak, vagy több játszótér is, felette 1-2 utcával lehet parkolni is, nagyon hangulatos sétálni. Illetve amit szintén dicsérnek, most készülünk oda (tőlünk egy kicsit messze van, asszem Tjerk is említette) az a Kopaszi gát.

Carpi 2011.06.12. 21:27:33

Dobogókő lett a helyszín, bár hamarabb olvastuk volna a javaslatokat. :((

jatszoterkereso.hu · http://jatszoterkereso.hu 2011.06.13. 00:19:40

Megkérdeztem asszonyt, hogy mi hova jártunk amikor B kb. ekkora volt... Finoman le lettem hülyézve, mert hogy nem lehet arra emlékezni, hogy tél volt :D
Hirtelen nem jutott eszünkbe semmi eget rengető ötlet, hogy hova is lehet egy ekkora csöppséggel menni. Kb. marad a park és a séta... :)
Esetleg érdemes lehet viszont új parkokat felfedezni, mostanában csináltak egy csomó szépet. Ezt pl.megnéztük, nekünk nagyon bejött: jatszoterkereso.hu/xix-kerulet/kos-karoly-teri-jatszoterek/

IrishOak 2011.06.14. 11:06:55

@Carpi:
Oda mi is nagyon szeret(t)ünk járni. A Lajos forrásnál lehet szuperül hangyákat számolni, és ha megunta az ember hipp-hopp Szentendrén van, és eszik egy jót.

Nem volt rossz választás ;-)

peto777 2011.07.20. 12:48:12

A jövő szombaton, a Kopaszi gáton lesz ez a sokminden: azert-is-suzuki.hu/static/pdf/AIS_beach_program_korai.pdf
Kimennék, ha itthon lennék akkor, és a kókuszdió elkapó versenyt meg is nyerném. :)
süti beállítások módosítása