Apa születik

2010-ben meghoztam életem legfontosabb döntését. Ez arról szól, hogyan viselem a következményeit. A blogot a gyermekeimnek írom, majd egyszer megmutatjuk nekik.

E-mail

Ha megmondanád a magadét, vagy van egy jó tipped: apaleszek @ freemail.hu

Utolsó kommentek

  • : @kacsa.: Maximálisan egyetértek a hozzászólásoddal. (2017.01.20. 03:52) Születésnapok
  • : @Pic: Ezzel nagyon egyet tudok érteni. Az egyszerűbb sok esetben több. (2017.01.20. 03:50) Születésnapok
  • Bryan Beersworth: @Hizdahr zo Loraq: Ettől aztán ne, lesznek ennél cifrább sztorik is, mindig az a lényeg, hogy tudj... (2017.01.19. 14:50) Születésnapok
  • kacsa.: @sony: Lehet, azóta változott a világ, de nekem soha nem szerveztek a szüleim születésnapi zsúrt, ... (2017.01.19. 14:23) Születésnapok
  • neduddgi99: @Kovácsné: Tökéletesen igazad van, érdemes megnézni az "Aranyélet" első évadád, az tökéletes korra... (2017.01.19. 14:16) Születésnapok
  • Utolsó 20

A nagy zabálás

2011.08.30. 20:16 Bryan Beersworth

Lányom, ráéreztél az anyatejen kívüli ízekre, szép mennyiséget tudsz belapátolni belőlük. 

Az etetés úgy néz ki, hogy te anya karjában, vagy a pihenőszékedben ülsz partedlivel a nyakadon, (anyád talált eldobhatót, és olyat is, ahol zacskó van az anyagon, de persze van kábé harminc darab textil is) és nézel szépen. Az első falatnál fincsolsz, húzod a szád, grimaszolsz. A másiknál is egy kicsit. A harmadiknál alig, a negyedik falat viszont ha nem érkezik időben, hisztizni kezdesz. 

Anyád keze úgy jár, mint a motolla, mikor tömi beléd a Hipp bébiételét, vagy a Sinlac nevű valamit. Nyugodtan tűröd, és eszed is, de ha nem jön időben a következő falat, jön a nyavajgás, és komolyan be tudod hergelni magad ettől. 

Amit szeretsz: Hipp sárgabarack, őszibarack, vilmoskörte, 100%-os alma, de a legjobban az almás-gabonás Babylove márkájú cuccot szeretted, (DM-ben vettük) ami után anyád aggódott, hogy abban bizony glutén van. Nekem fogalmam sincs, mi az a glutén, és miért fontos. 

Amit nem szeretsz: Egyelőre a sima gyümölcsöt nem eszed meg szívesen, még csak őszibarackot kaptál, de kiköpködted. Három hétig a Sinlac-ot nem etted meg, most már túrod befelé. 

Ma ebédre megettél 125 gramm bébiételt, (egy kis üveg) egy fél tányér Sinlac-ot, (150 ml víz, 50g trutyi) desszertnek pedig megetted az összes anyatejet, amit anya nyújtani tudott. 

Három órát sétáltunk ma veled, leszakad a lábam. Három órakor hazajöttem, kitakarítottam az erkélyt, fél ötkor anyád közölte, hogy menjünk sétálni. Három óráig toltuk a kocsit a téren, fél öttől fél nyolcig. Leszakad a lábam, hólyagok vannak rajta, minden bajom van. Apádnak el kell mennie edzeni. 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://apaszuletik.blog.hu/api/trackback/id/tr813191451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IrishOak 2011.09.02. 21:32:30

Na végre eszik már ez a gyerek, mert a szülei etetik végre:-D

a Sinlac pont olyan marketing erőltetés manapság, mint 1987-ben az Oriza rizsnyák ami egy mesében meg is van énekelve ...Oriza Triznyák néven... csak most (24 év után) nem csak rizsnyákot tartalmaz, hanem szentjánosmag kenyeret is... ettől mondjuk biztosan hízik a kis guriga:-D az én Lilim ezt utálja... pedig a tejallergiája miatt is adták volna- ha nem szeretné jobban a brokkolit, meg a répát, meg a chiken chomenint:-DD meg bármit , akármit!
Bár én megkóstoltam- mert nem szülő az aki nem eszik meg 3!!! egész kanállal abból amit a gyerekének ad! Na egyetek Sinlacot... fiiiii túlpörkölt mogyoró, és még csak nem is fűszeres, de hizlal.. aki éhes annak biztosan jó:-DD

Bryan Beersworth · http://apaszuletik.blog.hu 2011.09.04. 21:25:16

Ne mondd már ezt, mi mindig is etettük. :)

IrishOak 2011.09.11. 01:06:30

@Bryan Beersworth:
Etetni mindenki tud, de tömni a kislibát.. azt meg kell "érezni"és meg kell tapasztalni....

Jóval nagyobb mennyiséget kell tömni a kicsibe, mint azt gondoljuk- mi ép felnőttek. -ugyanis tartalékot képez, növekedni fejlődni kell, és ugyebár megfelelni...
no ennek egyszerű megoldására találták ki a sinlac-ot. Ez olyan kalóriával bír, hogy egy felnőttnél kb egy egy fél disznót. vagy negyed marhát, vagy kb 150kg zöldséget helyettesít.
Ez mind nem zavarna, ha nem érezném egy éve a nestlé' marketing nyomását...

kakaosbogre 2011.09.12. 18:01:21

Nálunk sajnos a Sinlac nagyon nem jött be a lurkónak. Gyümölccsel keverve egy kicsit elnyammogott belőle, de nem túl lelkesen. Viszont a Milupának van egy vaníliás HA-pépje, az magában és gyümivel is nagyon csúszik, doktornéni is felírhatja receptre. Ha van kedvetek, próbáljátok ki majd a Sinlac mellé változatosságnak!
süti beállítások módosítása