Apa születik

2010-ben meghoztam életem legfontosabb döntését. Ez arról szól, hogyan viselem a következményeit. A blogot a gyermekeimnek írom, majd egyszer megmutatjuk nekik.

E-mail

Ha megmondanád a magadét, vagy van egy jó tipped: apaleszek @ freemail.hu

Utolsó kommentek

  • : @kacsa.: Maximálisan egyetértek a hozzászólásoddal. (2017.01.20. 03:52) Születésnapok
  • : @Pic: Ezzel nagyon egyet tudok érteni. Az egyszerűbb sok esetben több. (2017.01.20. 03:50) Születésnapok
  • Bryan Beersworth: @Hizdahr zo Loraq: Ettől aztán ne, lesznek ennél cifrább sztorik is, mindig az a lényeg, hogy tudj... (2017.01.19. 14:50) Születésnapok
  • kacsa.: @sony: Lehet, azóta változott a világ, de nekem soha nem szerveztek a szüleim születésnapi zsúrt, ... (2017.01.19. 14:23) Születésnapok
  • neduddgi99: @Kovácsné: Tökéletesen igazad van, érdemes megnézni az "Aranyélet" első évadád, az tökéletes korra... (2017.01.19. 14:16) Születésnapok
  • Utolsó 20

Anyádat el kellett zavarni itthonról

2011.09.16. 12:24 Bryan Beersworth

Nem csinált semmi rosszat, de eljött az ideje, hogy este kimozduljon a barátnőivel. Egyébként csak dícsérni tudom.

Anyád hajlamos a hisztire, a morgásra, és a veszekedésre is, ez nyűgös időszakaiban - amikor nem volt állása, műtét előtt, stresszes időszakokban - bedurvul, de aztán szépen elmúlik. Ugyanakkor ez nála egy védekező mechanizmus, amikor minden visszajelzésre, vagy kritikára robban. Tudom kezelni, nagy részét megjegyzem, kis részét pedig egyszerűen elengedem a fülem mellett.

A te édesanyád fantasztikusan belejött az új szerepébe. Etet, itat, gondoz, mos rád, rám is, etet téged, engem is, és iszonyú sokat foglalkozik veled. A többi, hozzád hasonló gyerekhez képest, akikkel a parkban találkozunk, kifejezetten fejlett vagy. Többet észlelsz a világból, többet mosolyogsz, többet beszélsz, mozgékonyabb vagy. Ugyan ez nem egy verseny, és a többi baba is legalább olyan nagyszerű, mint te, de azért ezt szülőként jó látni. A fejlettséged ezen szintje édesanyádnak, és az ő rengeteg törődésének köszönhető. Beszél hozzád, játszik veled, foglalkozik veled, napi szinten és sokat, és ez pompásan látszik is rajtad így, öt és fél hónaposan.

De ez ki is meríti őt. Nincs más témája, csak hogy mikor szartál be, és milyet, mikor buktál, vagy hánytál, mi van a pelenkával, a krémmel, vagy mit műveltél napközben. Ez természetes, hiszen ez most az élete, de nem jó dolog, mert nem zárkózhat be, őt is kell, hogy érjék ingerek a nagyvilágból - ezért erőltetem már egy ideje, hogy menjen el este itthonról.

Többször le volt már szervezve, és mivel jól alszol, ki is vitelezhető, de mindig dugába dőlt a terv. Pedig szerveztem le én is, ő is, így volt ez tegnap este is, amikor majdnem odalett minden, mert fájt a feje. Mondtam neki a barátnője előtt, hogy szívem, nem érdekel, hogy érzed magad, elmész, és kész. Jössz amikor akarsz, menjél kocsival, ha úgy tetszik, vagy ha meginnál egy pohár bort, akkor ott a taxi, nekem tök mindegy, csak menjél már a fenébe itthonról nélkülem, és a gyerek nélkül.

Nagy nehezen sikerült is, nyolckor ment, tizenegykor már itthon volt. Beültek a kedvenc helyére, evett egy pizzát, és egy epres shake-et, és nagyon remélem, hogy volt más témájuk is, mint te. 

Ma van a születésnapja, egy Ice Watch órát kapott tőlem Swarovski kristályokkal, azóta két percenként nézi meg, mennyi az idő, én öt percenként kérdezem meg ugyanezt tőle. Most főz, mert este vendégek jönnek, te alszol, vagy sírsz, ez a kettő átlag fél óránként változik. Én itthonról dolgozom. Még jó idő van, jövő héten jön az ősz, amit rühellek, de nagyon. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apaszuletik.blog.hu/api/trackback/id/tr923231610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása