Apa születik

2010-ben meghoztam életem legfontosabb döntését. Ez arról szól, hogyan viselem a következményeit. A blogot a gyermekeimnek írom, majd egyszer megmutatjuk nekik.

E-mail

Ha megmondanád a magadét, vagy van egy jó tipped: apaleszek @ freemail.hu

Utolsó kommentek

  • : @kacsa.: Maximálisan egyetértek a hozzászólásoddal. (2017.01.20. 03:52) Születésnapok
  • : @Pic: Ezzel nagyon egyet tudok érteni. Az egyszerűbb sok esetben több. (2017.01.20. 03:50) Születésnapok
  • Bryan Beersworth: @Hizdahr zo Loraq: Ettől aztán ne, lesznek ennél cifrább sztorik is, mindig az a lényeg, hogy tudj... (2017.01.19. 14:50) Születésnapok
  • kacsa.: @sony: Lehet, azóta változott a világ, de nekem soha nem szerveztek a szüleim születésnapi zsúrt, ... (2017.01.19. 14:23) Születésnapok
  • neduddgi99: @Kovácsné: Tökéletesen igazad van, érdemes megnézni az "Aranyélet" első évadád, az tökéletes korra... (2017.01.19. 14:16) Születésnapok
  • Utolsó 20

Késő őszi változások

2011.12.04. 20:36 Bryan Beersworth

Van, ahol csak a változás állandó - egy nyolc hónapos gyerek esetében rá kellett jöjjünk, ez teljesen normális. Változik a viselkedésed, az arcod, és jellemed, nomeg a mi életünk is. Most nyolc óra múlt nyolc perccel, anya betegen fekszik a kanapén, te pedig üvöltesz a kiságyadban állva. 

 

2011. december 4. vasárnap, 20:15

Hét perc telt el a bejegyzés kezdete óta, anyád továbbra is kivan mint a liba, te pedig nem akarsz aludni. Most jövök tőled, megetettelek. Vacsorára tápszert kapsz, anyád vett valami éjszakai vackot, aminek köszönhetően újra felébredsz hajnalonta, bezzeg, amikor a vizesnek mondott anyatejet kaptad lefekvés előtt, húztad a lóbőrt reggelig. Lószart sem ér ez a tápszer, arra jó, hogy felfújjon, mint a lufit, Dagad a fejed rendesen, de ezen felül sokat nem ér - annál azért jobb, hogy fürdetés után még beleültessünk a vadiúj, ABC Design etetőszékedbe. 

Nem is tudom, hirtelen hol kezdjem, mi történt velük mostanában. Említésre méltó esemény volt nagyapád újabb esküvője, megemlékeznék arról, milyen vagy most, szómenésem van, úgyhogy szerintem ennyi téma most elég is lesz. Haladjunk sorjában. 

November végén nagyapád alig egy évvel a felesége halála után új asszonyt választott, és összekötötték az életüket. Voltak nagy szavak, térdre borulás, és szívről leesett kövek. Mi faarccal végigültük a szertartást és a vacsorát is. Te végig nagyon jól viselkedtél. Nem az új nővel van nekem bajom, én örülök, ha boldogok. Azt nem tudom megbocsájtani neki, hogy szemét módon leszarja a lányát, és a saját unokáját. Nem kell nekem egy forint sem tőle, az életünket megoldjuk, nekem az hiányzik, hogy felhívja a feleségemet, hogy lányom, mi van veled. Vagy hogy havonta öt percre benézzen ide, hogy lásson téged egy kicsit. Nekem nem hiányzik, de anyádnak nagyon, neked pedig majd fog, amikor rájössz, hogy az óvodában a másik gyereknek nagyszülei vannak, és el kell majd mondanom neked, miért van az, hogy én csak egy nagymamát tudok neked produkálni. Édesanyádat élete legnehezebb időszakában, a saját anyja halála után hagyta magára, és zárta ki az életéből, ilyet apa nem tehet, nonszensz, hogy a lányának elmegy az anyja, ő pedig ahelyett, hogy ránézne néha, vagy foglalkozna vele, megkérdezné, hogy viseli mindezt, szóval bárminemű törődés helyett ötven évesen elmegy csajozni az éjszakába. Nem tudom elhinni, hogy felnőtt ember, egy apa ilyet tegyen, el sem tudok képzelni, hogy én valaha képes lennék erre. Na, neki volt esküvője. Gondolhatod, milyen jól éreztük magunkat, megkönnyebbülés volt, hogy vége. Ők ettől persze legyenek nagyon boldogok, megakadályozni nem tudtuk, nem is lett volna értelme, elrontani pedig tök felesleges lett volna - és felesleges most is. Attól a fentiek nem fognak megváltozni, itt vagyunk hárman, tök egyedül. 

Az autót el kell vinnem szervizbe. Vezérműszíj, olajcsere, és a hátsó lengéscsillapítókat kell cserélni, mind tervezett, időszerű javítás. Százezer forint összesen. Még mindig nem vettem téligumit, 50 ezer forint lesz. A gyerekülésed kábé 50 ezer forintba fáj majd. A főiskolán agyament módon kihoztak nekem 340 ezer forint tandíjat, amiből 160-at tudtam eddig befejezni, 180 ezer forint a tartozásom, és jövő szombaton már vizsgázom. Ha kerekítek, ez négyszázezer forintnyi kiadás, és ennyi tartalékunk bizony nincsen. Ráadásul jövő januárban újra tandíjat kell fizetnem, ha szerencsém van, ezen felül már csak egyszer. Jön a karácsony, és alig lesz bónuszom. 

Dédnagymamád güzünek hív, mi Lilkovics Lilkónak. De előfordul a Manó kifejezés is, ami baromi unalmas, mert sokan használják, ezért én a Manó és a Lilkó szóból megalkottam a Mankó becenevet, amit anyád mereven elutasít, nem is értem, miért. Állandóan menned kell valahová, ülni nincs kedved továbbra sem, bár egyre tovább bírod úgy. Szereted térdelve kihúzni magad, de a legjobb az, amikor valamibe kapaszkodva felállhatsz. Már guggolsz, térdelsz, lehajolsz a cuccokért, megtanulsz lassan leülni is állásból, a nagy zakózások ideje elmúlt. Kezdesz toporzékolni, ugrálni is próbálsz, mindezt általában vigyorogva. Négy lábon mászol, a kúszást kinőtted. Két fogad van, most jön fent még kettő, karácsonyra négy lesz. Szép nagy a hajad, bebarnult, mint ahogyan a szemed is, a születéskori fekete haj, kék szem párost felváltotta az angyali barna. Mindenki imád, persze mi is, csak lányom, elárulod majd nekem egyszer, miért szopatsz minket éjszakánként? Mert bizony továbbra sem alszod végig az éjszakákat, egy-két ébredés biztosan van. Ez kábé két hónapja van így, előtte nem volt nagy gond. Kiesik a cumi, nyöszörgés, anya felkel, alvás. Aztán megéhezel. Nem értem hogy, a tápszernek elégnek kellene lennie reggelig. Anya felkel, konyha, mikró, 10 másodperc, ordítás, apa felébred, kaja, villany leolt, alvás. De nem mindig, néha hajnali kettőkor támad kedved játszani, ekkor nekünk nem igazán van affinitásunk ehhez, így van egy kis bajvívás, amikor te ordítasz, mi tűrünk, de a végén mindig mi nyerünk. 

Édesanyádnak durva menstruációs görcsei voltak előtted. Bennem ez úgy csapódik le, hogy van havonta egy este, amikor anyád pálinkát iszik, és általában szenvedő arccal tűr. Holnap reggelre rendben lesz. A terhesség alatt ezzel nem volt bajunk, amíg szoptatott, addig sem. De elmúlt a szoptatás, és visszajöttek a görcsök, ami komoly szopás, mert szegény anyád rendesen szenved ilyenkor. 

20:35

Húsz perce csend van a szobában. Alighanem elaludtál. Folytatás holnap reggel hat órakor. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apaszuletik.blog.hu/api/trackback/id/tr963437393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása