Apa születik

2010-ben meghoztam életem legfontosabb döntését. Ez arról szól, hogyan viselem a következményeit. A blogot a gyermekeimnek írom, majd egyszer megmutatjuk nekik.

E-mail

Ha megmondanád a magadét, vagy van egy jó tipped: apaleszek @ freemail.hu

Utolsó kommentek

  • : @kacsa.: Maximálisan egyetértek a hozzászólásoddal. (2017.01.20. 03:52) Születésnapok
  • : @Pic: Ezzel nagyon egyet tudok érteni. Az egyszerűbb sok esetben több. (2017.01.20. 03:50) Születésnapok
  • Bryan Beersworth: @Hizdahr zo Loraq: Ettől aztán ne, lesznek ennél cifrább sztorik is, mindig az a lényeg, hogy tudj... (2017.01.19. 14:50) Születésnapok
  • kacsa.: @sony: Lehet, azóta változott a világ, de nekem soha nem szerveztek a szüleim születésnapi zsúrt, ... (2017.01.19. 14:23) Születésnapok
  • neduddgi99: @Kovácsné: Tökéletesen igazad van, érdemes megnézni az "Aranyélet" első évadád, az tökéletes korra... (2017.01.19. 14:16) Születésnapok
  • Utolsó 20

A gyerekmutogató

2011.06.11. 01:16 Bryan Beersworth

Rendkívül ellenszenves típus, aki kitapétázza a facebook-os üzenőfalad a gyereke képeivel. Természetes élőhelyük a facebook. Néhány egyeddel a munkahelyeden is találkozhatsz, de szerencsére ott nem élnek meg sokáig, ezért a túlélés érdekében rejtőzködő életmódot folytatnak. 
 
Általában harminc év körüli nők, rosszabb esetben férfiak. Teljesen átlagos megjelenésű egyedek, szaporodás előtt komoly hasonlóságot mutatnak a szürke egerekkel. Az egyed szaporodás esetén kibírhatatlanná válik. Sajnos a hatályos vadászati törvények nem teszik lehetővé kilövésüket, vagy vadrezervátumba zárásukat.Szaporodás alatt, és után a szürke egérből gyerekmutogatóvá vált egyed viselkedésében megfigyelhető, hogy a korábban is meglévő, ám elnyomott feltűnési viszketegség felerősödik.
 
Mindenkinek elújságolja, hogy van egy pocaklakója. Reggel nyolckor azzal ébreszti környezetét, hogy már ver a babucikája icipici szivecskéje. Az egyed szülés után tíz perccel megosztja a gyerek csúnya, magzatmázas képeit, videóit. Képtelen megérteni, hogy a gyerek születés után nem szép, és fotójának semmi, de semmi keresnivalója nincs az interneten. A csutakos, magzatmázas, nyúlt fejű, bedagadt szemű és arcú csecsemő élete első, és rendkívül előnytelen fényképét örökre eltárolja a Google. Mire harmadik nap hazaviszi, már húsz, ugyanolyan kép van a Manókám nevezetű mappájában. Minden lájkot, kommentet megköszön, lubickol a vélt népszerűségben. 
 
Megoszt fotót a gyerek köldökcsonkjáról, pelenkázásáról, izzadtan ordító fejéről, és kiságyáról. Mindhez nyálas kommentet fűz, ezek száma elérheti a napi ötöt. Az intenzitás az utód növekedésével csökken, de a napi átlag egy hosszútávon megmarad. Gyerekét jelöli a "kié a legcukibb baba" versenyre, és naponta hatszor kéri, hogy ismerősei lájkolják a kölyök képét. Minősített esetben az ismerőseitől közösségi oldalon kérdezi meg, kire hasonlít a gyerek, ennek célja a megjelenés, és az elismerések begyűjtése, amit a többi gyerekmutogató egyedtől vár. 
 
Viselkedésének oka, hogy szeretne kitűnni a tömegből, amire magától képtelen. Ezért a gyerekét használja fel, hogy saját, vágyott népszerűségét elérje. Nincs az életében más érdekes, csak a cseperedő kölyök. Fényképgyűjtögető életmódot folytat, a nap bármelyik pillanatában tud másfél órát arra szánni, hogy elmesélje, és vizuálisan bemutassa a gyereknevelés mások számára tökéletesen érdektelen pillanatait. 
 
Védekezni ellene udvariassággal képtelenség, a finom visszautasítás hatástalan. Ignorálni kell, és keményen felhívni a figyelmét arra, hogy nem érdekes a gyerek meztelen fotója a koszos vécécsésze előtt. Ilyenkor visszabújik vackába, ahonnan nem is bújik elő, amíg a következő áldozatát meg nem találja. Sosem adja fel. 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://apaszuletik.blog.hu/api/trackback/id/tr672974431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VaTi 2011.06.11. 10:41:55

Munkatárssal egyszerre voltunk terhesek, így azt hitte, megtalálja bennem a cukrostaknyot-öklendező társat. A következő beszélgetéssel zárult részéről a simulás:
- ugye milyen édibédik a mi kis pocaklakócskáink? - jött oda (broáf)
- az gáz, ha én aliennek hívom? - kérdeztem

maccoy 2011.06.12. 14:50:34

nem értek egyet.
az én fiamat így kisérte figyelemmel a rokonság. persze nem láthatja mindenki, de ha nem volt frissítés jött a hőbölgés.
tudom van mail is, de ők azt nem tudják használni...ennyi.

c_url 2011.06.14. 05:19:31

:):)
Nagy kő esett le a szívemről, Bryan :) már azt hittem, azért borzol annyira ez a 'gyerekmutogató' embertípus, mert borzasztóan irigy vagyok arra, hogy neki van gyereke, nekem meg nincs. De ha másokat is idegesít, ingerel a negédes édelgés a 'Gyermekről', akkor nem velem van a baj :)

Köszi :)

kakaosbogre 2011.06.14. 10:02:21

Én szoktam képeket feltölteni a FBra, mert szülés előtt jópáran megkértek rá a munkatársak meg a távolabbi ismerősök közül, akikkel viszonylag ritkábban találkozunk, mert csak így látják szinte a gyereket. De ez olyan 5 kép átlagban havonta. Nem dörgölöm senki orra alá, nem érdekel, hogy hányan lájkolják vagy kommentelik, azért teszem csak fel, hogy akit érdekel, az meg tudja nézni. Sosem töltenék fel sem pucér, sem köldökcsonkos, sem véres magzatmázas képet, sőt még a kórháziakból sem raktam fel egyet sem, mert ahhoz a távolabbi ismerősöknek semmi köze. A közeli családtagokból meg barátból akik meg akarták nézni, azoknak megmutattuk a kórháziakat, másnak nem (mondjuk amúgy sem volt nagyon ilyen véres kép, mert a férjem lelkére kötöttem, hogy ne nagyon csináljon). Sőt amilyen elvetemült vagyok, eszembe sincs egyetlen babafotó szépségversenyre se nevezni :-DDD
A negédes baba-dolgoktól én is rosszul vagyok, úgyhogy csatlakozom a klubhoz :-D Ha még egyszer meghallom, hogy a szemünk fénye kifejezést, én rosszul leszek. Lehet egy gyereket állandó ömlengés nélkül is nagyon szeretni. Meg az is szörnyű, hogy ha egy anyuka bármilyen icipici negatívumot meg mert jegyezni a várandóssággal vagy a gyerekgondozással kapcsolatban, akkor rögtön mindenki ráugrik, hogy hogy mondhat ilyen, milyen anya az ilyen, örüljön neki, hogy születhetett egy egészséges gyereke és fogja be a száját, mert mást mit meg nem tenne ezért... Aztán hány nő esik kétségbe, hogy biztos vele van a gond, hogy csak nála nem minden rózsaszín, biztos ő csinál valamit nagyon rosszul, pedig aztán nem.

IrishOak 2011.06.14. 11:01:38

Igaz ami igaz: van az a gyerekfotó mennyiségi és minőségi őrület, amitől már én is besokallok. A magzatmázas, nyomott fejű, lila emberkéket nem szívesen ajnározom - egyszer majdnem oda írtam, hogy "neki biztosan kell majd orrsövény műtét 20 éves korában"-(de mégsem),majd megtudják a szülők ha odaérnek.:-)

Kicsit jobban "szórakoztat" a fiatal nő-kutyulival,és kutyuli pisilni tanul, kutyuli eszik, kutyuli vackol, kutyuli fürdik c. képek. :-D Azért egy gyerek mégis látványosabban változik hónapról hónapra - há'nem?:-D
süti beállítások módosítása