Apa születik

2010-ben meghoztam életem legfontosabb döntését. Ez arról szól, hogyan viselem a következményeit. A blogot a gyermekeimnek írom, majd egyszer megmutatjuk nekik.

E-mail

Ha megmondanád a magadét, vagy van egy jó tipped: apaleszek @ freemail.hu

Utolsó kommentek

  • : @kacsa.: Maximálisan egyetértek a hozzászólásoddal. (2017.01.20. 03:52) Születésnapok
  • : @Pic: Ezzel nagyon egyet tudok érteni. Az egyszerűbb sok esetben több. (2017.01.20. 03:50) Születésnapok
  • Bryan Beersworth: @Hizdahr zo Loraq: Ettől aztán ne, lesznek ennél cifrább sztorik is, mindig az a lényeg, hogy tudj... (2017.01.19. 14:50) Születésnapok
  • kacsa.: @sony: Lehet, azóta változott a világ, de nekem soha nem szerveztek a szüleim születésnapi zsúrt, ... (2017.01.19. 14:23) Születésnapok
  • neduddgi99: @Kovácsné: Tökéletesen igazad van, érdemes megnézni az "Aranyélet" első évadád, az tökéletes korra... (2017.01.19. 14:16) Születésnapok
  • Utolsó 20

Anya szoftver - C 2.0

2011.07.25. 14:13 Bryan Beersworth

Az autóba installálásra került az anya szoftver, felülírva az eddigi, anyósülésre telepítettet. Megbízhatóan működik fagyás nélkül, bár néhány funkciójától hülyét kapok. 

 
A régi Fordban működött az 1.0 verzió. Az anyósülésen működött, számtalan jó funkcióval. A 16 éves öreg Mondeo magától nem ismerte az esőre automatikusan bekapcsoló ablaktörlőt, magától nem váltott zenét, nem volt benne beépített navigáció, (erre, erre, aztán erre) és magától nem szidta a forgalom többi résztvevőjét - menjél már a ritmustalan hétszentségedet - egyszóval ósdi volt, de miután 2008-ban telepítettem a C 1.0-át, mindez megoldódott. Azután két csepp esőtől bekapcsolt az ablaktörlő, a szoftvernek nem tetsző zenéről elváltott, turn by turn navigáció működött benne térképforgató pluginnel, és fennhangon tudta kommentálni mások hülyeségét, bug volt, hogy minden megjegyzése után utasítást adott az ajtó bezárására. 
 
Idén április elején frissítettem a szoftvert, ami egy minor update volt, a régi funkciók helyett újakat kapott, a telepítés helye is megváltozott, az anyósülésről a hátshowra került, a merevlemezen a gyerek melletti helyet foglalta el. 
 
Fagyást nem tapasztaltam, megbízható, néhol idegesítő működést azonban igen. Az ablaktörlő kapcsoló funkció összeköttetés hiányában megszűnt, a zeneváltó annyiban változott meg, hogy a program sípolással jelzi, ha neki nem tetsző zenét hall. A forgalom szidó funkció nem változott. A navigációt ritkán használom, frissíteni kellene a térképeket, van hozzá elég memória, de nem szeretném terhelni vele a processzort. 
 
Ha megtudom, ki írta hozzá a vezetéstechnikai tanácsadó részt, annak kitekerem a nyakát. Az új program a C 2.0 óta folyamatosan bírálja a sebességet, a követési távolságot, az előzés technikáját. A program hátránya, hogy működése óta mindössze három táblát tart fontosnak (elsőbbség, behajtani tilos, stop) az összes többi "tökre nem fontos" bár néhánynak aranyos nevet ad, így jön létre például a bucka, a kétsajtos, és a négysajtos tábla. 
 
A program egyelőre béta állapotban van, mert véletlenszerűen (bármely más autó számára nem dekódolt manővere esetén) éles hangot ad, amely percekig tart, megnehezítve ezzel a vezetést. A program folyamatosan próbálja felülírni az autónak adott utasításaimat, (ne menj rá a padkára, ne menj olyan gyorsan, tarts nagyobb távolságot, jajj, mit csinál, ez most mi volt? jéééé, ló, ez milyen tábla? pisilni kell, stb.) amiket mindig a merevlemezen mellette helyet foglaló gyerek iránti aggódása indokol. 
 
A program fejlesztőjének innen üzenem, hogy sürgősen fejlessze ki a mute, azaz némítás funkiót, azzal hajlandó vagyok átvenni, anélkül magamnak kell belenyúlnom a programnyelvbe, mert ez így számomra nem elfogadható. 
 
A fenti történet természetesen kitalált, minden valósággal való egyezés szigorúan a véletlen műve. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apaszuletik.blog.hu/api/trackback/id/tr593096288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása