Apa születik

2010-ben meghoztam életem legfontosabb döntését. Ez arról szól, hogyan viselem a következményeit. A blogot a gyermekeimnek írom, majd egyszer megmutatjuk nekik.

E-mail

Ha megmondanád a magadét, vagy van egy jó tipped: apaleszek @ freemail.hu

Utolsó kommentek

  • : @kacsa.: Maximálisan egyetértek a hozzászólásoddal. (2017.01.20. 03:52) Születésnapok
  • : @Pic: Ezzel nagyon egyet tudok érteni. Az egyszerűbb sok esetben több. (2017.01.20. 03:50) Születésnapok
  • Bryan Beersworth: @Hizdahr zo Loraq: Ettől aztán ne, lesznek ennél cifrább sztorik is, mindig az a lényeg, hogy tudj... (2017.01.19. 14:50) Születésnapok
  • kacsa.: @sony: Lehet, azóta változott a világ, de nekem soha nem szerveztek a szüleim születésnapi zsúrt, ... (2017.01.19. 14:23) Születésnapok
  • neduddgi99: @Kovácsné: Tökéletesen igazad van, érdemes megnézni az "Aranyélet" első évadád, az tökéletes korra... (2017.01.19. 14:16) Születésnapok
  • Utolsó 20

Nőként mindig a nehezebb úton

2011.04.22. 22:44 Bryan Beersworth

Édesanyádon látom, mennyit szenvednek a nők amíg kihordanak egy gyereket, és mennyivel nehezebb az életük, mint nekünk. Hozzájuk képest mi tényleg csak a tökünket vakargatjuk.

Kislányom, nehezebb életed lesz, mint egy férfinak. A férfiaktól nem várják el, hogy szőrtelenítsék magukat. (szerintem aki borotválja a mellkasát az buzi) A férfiak nem járnak kozmetikushoz, körmöshoz, nem sminkelnek, nem menstruálnak, nem kell dönteniük a család, és a karrier között, nem nyúlkálnak bennük félévente nőgyógyászok, nem klimaxolnak, és nem kezdik el marni egymást, ha kettőnél többen vannak egy társaságban. 

Édesanyád sokat szenvedett menstruációs görcsök miatt. Havonta egy este használhatatlan volt, pálinkát ivott, és gyógyszert szedett, ezek után magzati pózba kucorodva feküdt az ágyon várva a görcsök végét. Fiatalabb korában bizony volt, hogy haza kellett jönnie az iskolából, úgy szenvedett. Minden hónapban egyszer. A terhesség előtt másfél évvel egy rutinvizsgálat alkalmából kiderült, valami van a méhszáján, meg kellett műteni, egy éjszakát volt kórházban, de felépült. A terhesség durva volt: az első három hónapban meg volt kattanva, a harmadik harmadban pedig miattad kínlódott: a hatalmas hasa miatt nem tudott mozogni, bevizesedett, nem tudta felvenni a cipőjét, és fájdalmai voltak, mert te előszeretettel rugdostad a bordáit, és boxoltál bele a veséjébe. A nő teljes belsőrésze átalakul, és összecsúszik, hogy képes legyen egy gyerek kihordására. Három hetet volt kórházban miattad. Órákig szenvedett hogy megszüljön, és műtét lett a vége. Hat órán keresztül feküdt reszketve a kórházi ágyon. Napokig alig tudott mozogni. Most, két héttel a műtét után még mindig fájdalmai vannak, lassan húzódik vissza a hasa, fáj mindene, Bioptron lámpával világítjuk, és körömvirág krémmel kenjük a sebét. Fáj neki, amikor sáskaként veted rá magad a mellbimbójára és aggódik, hogy mi lesz a mellével a szoptatás után. Az egész teste átalakult az állapotossága alatt a lelki vívódásokról (jó anya vagyok? leszek olyan csinos, mint régen?) nem is beszélve. 

Ezek nagyon komoly dolgok, amikkel egy férfi nem találkozik, vagyis csak annyira, amennyire beleártja magát, ehhez képest lófasz, hogy el kell viselnünk titeket. Bár néha ez sem könnyű. 

Megoldás? Tőlem hiába várod, én csak a problémát tudom körülírni. Anyád okosabb nálam, majd ő megmondja. 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://apaszuletik.blog.hu/api/trackback/id/tr872848705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IrishOak 2011.04.23. 00:25:53

No ez jobb volt,mint az "valóvilág"-os.Nem nézni kell a fost, hanem olvasni az értéket.(na jó a Lilik, már elektronikus könyvön fogják- de én még tanítom papírra is, hogy ismerje) Ne feledjük: a gyerek eszét nem tudja, de már "Bárhogyan" tanul! 24 évvel ezelőtt is bevált! A "piszológusok"meg manapság tanulmányokat írtak arról, hogy két éves korig korlátlan a lehetőségek tárháza( a nagyobbik anyanyelvi szinten beszél angolul, franciául, és spanyolul, meg általam németül- de azt 'gyengén)
Mire felnő a jövevény, még rosszabb lesz a való Világ.
Egy terhesség tele van hormonnal, és hisztivel.
Elmúlik... mint minden más a világban.

Az eltorzult szülő nő visszaváltozik- 2 év múlva!
Ha közben még szül, akkor a "nem evés" a megoldás.

Nem kell elkámpicsorodni... a hájbáj leapad, de nem most, majd másfél év múlva... a szereteten, vagyis az összetartozáson; ez az apróság nem változat...
TUDOM. :-D(azurammondtamígakönnyeimetnyalogattaaz arcomról)

Boldog Húsvéti nyulat, vagy pihenést, vagy bármit ami örömöt okoz:-)

IrishOak 2011.04.23. 03:01:36

Két szopi közt anyát megtáncoltatni :
www.youtube.com/watch?v=aPAbrLN3wCs&feature=related
pont jó lesz nyúl ünnepre:-D

peto777 2011.04.23. 19:02:06

Említsük meg azt az őrületet is, hogy ma az a menő, aki erős, magabiztos, de legalábbis eljátssza. Meg pár hét alatt újra izmosra gyúrja magát, és úgy csinál, mintha nem is szült volna, csak épp fog egy új gyereket is az oldalán. Agyrém, mikor ekkora sebek gyógyulnak ott bent, szövetek húzódnak össze!

Oké, hogy régen a földeken megszültek, és dolgoztak tovább, de aki ezt mondja, szálljon ki az autójából, és menjen gyalog a földekre dolgozni, akkor legyen minden úgy, mint régen!

Azt meg elég könnyen fel lehet fogni, hogy ha minden változott, akkor nekünk, férfiaknak is másképp kell hozzáállnunk a dolgokhoz. Hogy ezt nem mondták előre? Dehogynem, sokan. Csak a szelektív agy a bájos gyerekpofit jegyzi meg, a nehézségeket nem.

Aranyos dolog hozni egy gesztenyepürét, jó is pár percig, de egy nőnek ilyenkor lehet, hogy többet jelentene, ha a párja e pár percig úgy figyelne rá, mint régen, akkor könnyebben elhinné, hogy a szépség most nem a külsőn múlik. Vagy ha mégis, akkor rosszul választott apát. Akik meg együtt nyűglődnek a szupernő-témán, azoknál miről is beszélünk...

Bryan, a nők nagyon hálásak olyan kérdésekért is, hogy most mihez lenne kedved?, és lehet, hogy C. kicsit egyedül szeretne lenni, vagy épp melléd kucorogni, és csak csendben együtt lenni. Tudja, hogy most nem a nagy kívánságok ideje van, de látom, te is. Jó lesz, ha most nonstop együtt lesztek.:)
süti beállítások módosítása