Apa születik

2010-ben meghoztam életem legfontosabb döntését. Ez arról szól, hogyan viselem a következményeit. A blogot a gyermekeimnek írom, majd egyszer megmutatjuk nekik.

E-mail

Ha megmondanád a magadét, vagy van egy jó tipped: apaleszek @ freemail.hu

Utolsó kommentek

  • : @kacsa.: Maximálisan egyetértek a hozzászólásoddal. (2017.01.20. 03:52) Születésnapok
  • : @Pic: Ezzel nagyon egyet tudok érteni. Az egyszerűbb sok esetben több. (2017.01.20. 03:50) Születésnapok
  • Bryan Beersworth: @Hizdahr zo Loraq: Ettől aztán ne, lesznek ennél cifrább sztorik is, mindig az a lényeg, hogy tudj... (2017.01.19. 14:50) Születésnapok
  • kacsa.: @sony: Lehet, azóta változott a világ, de nekem soha nem szerveztek a szüleim születésnapi zsúrt, ... (2017.01.19. 14:23) Születésnapok
  • neduddgi99: @Kovácsné: Tökéletesen igazad van, érdemes megnézni az "Aranyélet" első évadád, az tökéletes korra... (2017.01.19. 14:16) Születésnapok
  • Utolsó 20

Babies

2011.04.27. 23:40 Bryan Beersworth

Lányom, a blog egyik törzsolvasója ajánlott egy filmet nekünk, ami ma meg is néztünk. Mit szólnál ahhoz, ha a kutya szájából ennél, és madzaggal kötnénk az ágy lábához? 

A Babies egy dokumentumfilm, ami négy újszülött életét követi egy évig - az egyik Afrikában a szavannán, a másik a mongol sztyeppén, a harmadik Tokióban, a harmadik Amerikában boldogítja a szüleit. 

Neked van popsitörlőd. Namíbiában az anya térdébe törlik a gyerek valagát, amit a nő egy kukoricacsutkával takarít le. Nincs folyóvíz, nincs fertőtlenítés, nincs pelenka, hat hét a lakásban, vannak viszont legyek, van por, és idősebb testvérek, akik időnként lenyúlják anya cicijét, mert ők is éhesek. Készségfejlesztő játéknak megteszi egy üres konzervdoboz. Mongóliában nincs kiságy, sonkává kötözve letesznek az ágyra, amit egy kakassal osztasz meg, persze senki sem bánt senkit. Ha megnősz, és már mászol, odakötnek az ágy sarkához egy madzaggal, minek oda járóka. Nincs hordozó, anya a pólyával együtt felül apa mögé a motorra, és usgyi. Nincs fürdőkád, beleülsz egy vajlingba, amiből iszik a kecske. 

Élmény volt látni, mennyire mások azok az emberek mint mi vagyunk az Aventes termékekkel, a tip-top babakocsival, és a prémium pelenkákkal. Mégis, azok a gyerekek is boldogok. Őket is szereti az anyjuk, csak nem gyógyszertárból beszerzett fürdetőkrémmel tisztítja őket 37 fokos vízben, hanem a) lenyalja róluk a koszt, b) az anyatejet spricceli az arcukba, mert nincs folyóvíz. 

Ezek után látod a hülye amerikaiakat és japánokat, amint körbe ülve kántálnak a gyereknek - ők tűnnek hülyének, nem a namíbiai, vagy a mongol anyuka még akkor is, ha nem is akarok belegondolni, mit adtak cumi helyett szegény gyerek szájába. A gyufaszálat megismertem. 

A film láttán elkezdtem becsülni amink van, a szopipárnától kezdve a HD tévén keresztül a kókuszmatracodig, mert ha máshol tesz le minket a gólya, akkor most egy teherautón furikáznánk minden vagyonunkat a nyáj után jobb legelők felé - de te biztosan ott is olyan angyalian néznéd a nagyvilágot, mint a kanapéról teszed. 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://apaszuletik.blog.hu/api/trackback/id/tr12860919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IrishOak 2011.04.28. 14:37:39

Ohhh' az egy nagyon jó filmecske!

Az élvezeti értéket nagyban növeli, ha az ember ismeri a "helyi" hagyományokat, és nem utasítja el a vallási környezetet sem.
Mert akkor tudja, miért teszik azt a babákkal- amit, és miért csinál úgy anyuka ahogyan.
Tényleg egy gyöngyszem!

Csak merem remélni, hogy a nyugat "ősanya" társadalma nem veszi át a "lerágom a körmöd" afrikai szokását:-D de még nem lehetetlen az sem:-)
Az anyatej viszont tényleg a legjobb orrcsepp az első fél évben, no és még arcmosásra is jó;-)
Mongoloknál, meg azért a buciba kötés, hogy a gonosz szellemek ne ragadhassák meg a babát. Felénk védőoltásokat adnak, de Kínában, meg Indiában kar és lábperecekkel védik a bébiket, amellett hogy fekete szénnel körberajzolják a szemüket(nehogy a gonosz és a baj belenézhessen a lelkébe)

De van még nagyon sok érdekes dolog, amit megmutat a film, csak nem biztos, hogy "le is jön".
Minden szülőnek ajánlom:-)
süti beállítások módosítása