Apa születik

2010-ben meghoztam életem legfontosabb döntését. Ez arról szól, hogyan viselem a következményeit. A blogot a gyermekeimnek írom, majd egyszer megmutatjuk nekik.

E-mail

Ha megmondanád a magadét, vagy van egy jó tipped: apaleszek @ freemail.hu

Utolsó kommentek

  • : @kacsa.: Maximálisan egyetértek a hozzászólásoddal. (2017.01.20. 03:52) Születésnapok
  • : @Pic: Ezzel nagyon egyet tudok érteni. Az egyszerűbb sok esetben több. (2017.01.20. 03:50) Születésnapok
  • Bryan Beersworth: @Hizdahr zo Loraq: Ettől aztán ne, lesznek ennél cifrább sztorik is, mindig az a lényeg, hogy tudj... (2017.01.19. 14:50) Születésnapok
  • kacsa.: @sony: Lehet, azóta változott a világ, de nekem soha nem szerveztek a szüleim születésnapi zsúrt, ... (2017.01.19. 14:23) Születésnapok
  • neduddgi99: @Kovácsné: Tökéletesen igazad van, érdemes megnézni az "Aranyélet" első évadád, az tökéletes korra... (2017.01.19. 14:16) Születésnapok
  • Utolsó 20

A bababoltokban átverik az embert

2011.05.14. 20:36 Bryan Beersworth

Azt hinnéd, majd ők segítenek. Először azt is hiszed. De közben szemrebbenés nélkül lehúznak, átvernek, mint minket az Elefániban. Megvetették velünk a babakocsit, mekkora királyság már, mi is örültünk, hogy megúsztuk 75 ezer forintból. De egy hónap után kiderült, rosszul választottunk. 

C a héten hívott fel, hogy új babakocsi kell. Először kiröhögtem. Tegnap este végig úgy éreztem, ő az értékesítő, én pedig a behálózandó ügyfél. Érvelt hogy kicsi, nem fér el benne az ügyfél, mutatta, amit kinézett, (ABC design, mamba, narancssárga-fekete) a reklámját, mindenjét. A hátam közepére sem kívántam, hogy ezért pénzt adjak ki. Ma összehasonlítottam a kettőt élőben, és visszagondoltam arra a pillanatra, amikor megvettük a miénket, és arra a faszra, aki az Elefániban eladta nekünk. 

Elmondtam akkor a kölyöknek világosan: ennyi pénzem van, de ráfizetek, ha kell, viszont azt akarom, hogy két gyereket végigcsináljon velünk. Mondta nézd meg ezt, zöld és narancssárga, ebbe beledughatod barátom a lányod után a fiadat is. Megörültünk, mondtam C-nek, emelgesse kicsit, bírja-e. Bírta. Kérdeztem az arcot, van-e más, amit ebben a kategóriában ajánlani tud, azt mondta, ez a legjobb, ennél jobbat nem találok. Elégedetten csengettem ki a pénzt, és pakoltam be az autóba a marha nagy dobozt, még egy ötszázast is adtam a srácnak hálából, hogy segített. 

Gondolom jót vigyorgott, hogy talált még egy barmot, akinek eladta ezt az ipari hulladékot. A hordozóról elfelejtette megemlíteni, hogy a lányom egy hónaposan ki fogja nőni, hogy olyan ív van az alján, hogy szinte ül benne, hogy a babakocsi alján lévő tartóba semmit nem tudsz belepakolni, mert egy X formájú átkötés van felette. Arról sem sikerült tájékoztatnia, hogy a most 4350 grammos lányom a maga 58 centijével lényegében kinőtte azt a mózeskosarat, amiben fél éves koráig simán el kellene féltenie. 

A hordozója akkora, hogy ha éhes vagyok, nem fér bele az uzsonnám. 75 ezer forintot dobtam ki az ablakon azért, mert nem mondták meg, hogy baszd meg haver, fizessél még tizenötöt, és kapsz egy normálisat. 

Egy hajszálnyira voltam ma attól, hogy bemenjek a kamaraerdei Elefániba, és rájuk borítsam az asztalt. Hogy úgy üvöltsek, ahogy a torkomon kifér, miszerint csesszétek meg, miért vágtatok át így?

Amikor megláttam az egyébként borzasztóan lehúzós Brendonban a C által kinézett 80 ezres babakocsi - lehetne 65 is, használtan, de az lila, és nekem az nem kell, igazi fradista nem tol lila kocsit - mellé még 30 a maxi cosi hordozó, majdnem tökön szúrtam magam. Beletettem a gyereket az új hordozóba, és rá kellett döbbennem, hogy tényleg semmi helye nincs az általunk megvett digó gyártmányú szutyokban. 

A különbség kábé annyi, mintha egy fapados, első generációs Swiftből átülnél egy Ford Focusba. Semmi luxus, semmi különös, egyszerűen tudja, amit kell neki. 

Úgyhogy adhatom el a régit, vehetem meg az újat, a hordozó már megvan. Az egész kalamajka azért van, mert rossz babakocsit vettem, ami azért történt így, mert a) nem értek hozzá, első gyerek b) olyan üzletbe mentem, ahol az eladó sem értett hozzá c) az eladó le sem szarta, hogy én jól járok-e, vagy sem. 

Királyak ezek a bababoltok. A Brendon képes hatezer forintért adni egy gyerekjátékot újszülötteknek. A Minimanó olyan tanfolyamra közvetít ki, amelyik hazavágja a kismamákat, az Elefániban pedig lehúznak, átvágnak, és közben még mosolyognak is hozzá. Az eladók nyolcvan százalékának nincs gyereke, és úgy néznek a tiédre, mint a véres rongyra. 

Vállalj gyereket barátom. Baszhatod a régi életed, pénzed nem lesz, az állam nem támogat, szabadidőd nincs, minden kurva drága, az asszony idegbeteg, és még át is basznak. A gyerek azért jó benne. 

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://apaszuletik.blog.hu/api/trackback/id/tr752903967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kakaosbogre 2011.05.14. 21:26:51

Húúú Bryan, megértem, hogy kiakadtál. Remélem, hogy az új kocsi beválik.
Mielőtt bármilyen nagyobb értékűbe beruháztok a gyerkőcnek, ha van időtök nézzetek ki pár nektek tetsző márkát a neten és olvassatok utána. Tényleg megéri a rászánt időt. Pl. a babakocsinál, ha nem vadiúj márka, biztos írtak már róla véleményt az anyukák valami fórumon.
Nekünk Espiro Vector Airünk van, piros, annyi rosszat írtak róla anno a neten, hogy kicsi a bevásárló része, ami igaz is, de én nem is nagyon használom (a tolókarján van egy nagyobb gomb, amire remekül ráakasztom a bevásárlószatyrom és nem kell cipelni). Amúgy szeretem, nekem bevált, főként a könnyűsége miatt választottam, bár ezt sem tudom már megemelni, ha benne van a 8.5 kilós gyerek meg a cuccai vagy csak nagy szenvedések árán :-D Mózese ennek se volt valami hatalmas, de pont elég volt, 3 hósan már így is utálta a gyerek és nem maradt meg benne, mert nem aludt már séta közben és nem látott belőle semmit. Azóta rövidebb sétákra a hordozórészt rakom rá (a miénkben van derékkiemelő, az tényleg jó dolog), de lassan át is térünk a sportrészre, csak egyelőre megdöntve, mert még nem szabad ültetni.

A_nick_már_létezik 2011.05.15. 11:33:15

Elefáni...
Kocsikabát, rugdalozó ügyben látogattunk el hozzájuk a múltkor. Feleslegesen.
Választékról ne is álmodjon senki, meg is jegyeztem az eladónak.
4-6ezret pedig nem adtunk egy "rugiért", ami ráadásul nem is tetszik.
Takarót, hálózsákot, törölközőt ott vettünk pár hónapja -csupa babák által használt dolog, erre 30 fokon mosható...

A H&M-ben sikerrel jártunk, találtunk szuper cuccokat, jó áron, ráadásul 60 fokon moshatóak.

A_nick_már_létezik 2011.05.15. 11:38:33

@kakaosbogre: Mi is Espiro Vector-t vettünk. Én egyenlőre csak nézegetem, tologatom itthon, cserélgetem rajta a mózest, a hordozót.
Napok kérdése és élesben is használhatom! :)

A neten olvastam róla, plussz feltünt, h rengetegen tolnak ilyen babakocsit.

IrishOak 2011.05.15. 13:59:26

No, én nem akarok okos lenni -mert nem is vagyok az, de a babakocsi vétel az mindig a legnagyobb színház egy gyerekváráskor.:-D Itt aztán a mamák az összes vágyálmukat, és babaringatós elképzelésüket beleformálják a termékbe.
(Réges-régen még az ősidőkben nem volt ekkora felhajtás-mert nem volt miből válogatni.Én is Németországból hoztam a lányom rózsaszín lufis babakocsiját -hát majd szét szedtek vele az utcán:-D)

Itt is az van ám, mint legtöbb felesleges dolognál: a szülő nem azt nézi, hogy a gyerek mit akar, vagy mit fog csinálni,és hogy lenne a legoptimálisabb a fejlődése szempontjából.

Az első 8-10 hétben fexik... aztán meg már nézelődne.Aztán meg kalimpál, és feszeleg.
Tehát az első pár hétben nem is kell babakocsi.

Aztán ha 16-18 hetes lesz akkor meg kezdődik a fejforgatás, és üvöltés, ha nem látja a világot.

Tehát, ha nem kíván a család fél év múlva újabb babakocsit venni, akkor egy nagyon tuti felszerelt sportkocsit kell venni, amibe addig a hordozó beleillik. De ha jól dönthető, akkor még azt sem kell.

Nekünk cybex-onix van, de a mclaren(ja ja az autóversenyes márka:-DD) is nagyon bejött volna, de sajnáltam rá annyit:-D 5 hónapos kora óta az van,és nem is lesz más. Neten rendelhető az alkatrész megpakoltam már vagy 15 kiló cuccal, és 6,5 kiló, úgyhogy könnyebb volt már régóta mint a gyerek maga.

szempontok amire érdemes figyelni:egyenes háttámla ami dönthető legyen , lábrész emelhető,könnyen forogjon a kereke,(minél kisebb a kereke annál könnyebb tolni,és manőverezni vele)és lehetőleg legyen masszív gumi. Kereket, csapágyat,alkatrészt lehessen rendelni hozzá!
bevásárló táska alul, egy kézzel picire csukható, könnyű.
Gyerek feje védve legyen, de ki és be tudjon majd szállni a kocsiból(ugyanis ez az időszak sokkal hosszabb mint a fekvenyomós:-)

hordozóból meg a graco a bevált márka, mert van autós rögzítője, és az óriási tescos bevásárló kosárra is rögzíthető(keresztbe)..fúúú ezek az amcsik ... hogy ezt is kitalálták...(de ilyet már nem kell venni)

Szóval egy jó autóülés, meg egy jó sportkocsi... a következő gyerekeket is ki fogja szolgálni.

aranyszabály: játékot a játékboltból, ruhát a ruhaboltból! gyerekboltban sem gyereket veszünk, csak mutogatják,a sok hülyeséget.
Brendon szuper: bébikaja, fertőtlenítő, utazási kellékek dolgokban - a többi vicc.
Ruhában verhetetlen a Henrik és mauritz:-D meg a turkálók.

etetőszékből a legolcsóbb a legjobb, mert óvodás koráig jó, és asztal-szék is egyben. addigra úgyis leharcolja a gyerek.

VaTi 2011.05.16. 06:09:21

Mi ugyanazt csináltuk, amit kakaósbögre írt: neten fórumokon utánnaolvastam mindennek. Aztán ami tetszett és jókat írtak róla, azt vateráztuk. Nem sok új dolgot vettünk a kölöknek. Babakocsi volt 20.000,-, eddig jól bírja. + találtam anno egy bababoltot, Bippa nevű (szabad ezt leírni?), valahol külsőbb kerületben, egy családi ház aljában működik. Tök sok minden, tök jó áron. Kibumliztunk, jó sok mindent megvettünk. Közben fejben adoggattam ugyan nagyságrendileg az árakat, de mmikor a kasszánál mondták az összeget, nem akartam elhinni, rá is kérdeztem, h ebben minden benne van? És még csudaszép puha kocsiplédet adtak ajándékba. Pelenka: szintén vatera, bolti árnál jóval alacsonyabban, vagy van egy olcsobabapelus.sokoldal.hu nevű oldal, ahol többfélét lehet kapni, pamperstől a 100-as csomagú noname de jó típusig. Több kerületbe is ingyen kiszállítja a hölgy, mi innen hozatjuk egyszerre kb 300-at, és megvagyunk egy darabig. Sajna sok mindennek utánna kell nézni, ha nem akar horror árakat kifizetni az ember...Ezzel a bababiznisszel nagyon visszaélnek. Mondjuk mi ilyen márkás helyekre mint elefáni vagy brendon be sem tettük a lábunkat :)))

kakaosbogre 2011.05.16. 11:30:16

@A_nick_már_létezik: Könnyű és szép szülés nektek!!! Majd írj, ha megszületett a babó!
Nekem a férjem találta a járgányt a neten, kifejezetten könnyű babakocsit kerestünk, ami jó városban, de bírja a terepet is, és viszonylag kicsire csukható, így bukkantunk erre. 3 az 1ben vettünk, így egy darabig jó lesz. Itt is tele van vele a könyék, a Lite és az Air verzióval is, minden színkombináció megtalálható :-)

Mi a Babaszafariban vettük és mivel még ott vettünk a vaterán vásárolt ágyhoz szekrényt meg pár apróbb dolgot, ami ott volt jó áron, így kaptunk törzsvásárlói kártyát, amivel, akkor és később is 10%kal olcsóbban vásárolhatunk náluk. Múltkor pl. akcióban volt ott az utazóágy, amit kinéztem+még rárakták a törzsvásárlóit, ez már több ezret jelentett.
Amúgy ilyen bababoltokba tényleg csak akkor megyünk, ha valami ott van épp jó áron. Inkább Vatera, Teszvesz, turkáló, esetleg webáruház.

impetus_ 2011.05.20. 07:05:40

Én kb. fél évet keresgéltem babakocsit: nézegettem a véleményeket neten, megkérdeztem az eladókat a boltokban (a Minimanóban minket lebeszéltek az egyikről, amiért hálás vagyok nekik) és kerestem Vaterán. Végül mi is egy ABC Design-nál kötöttünk ki, használtan (Rodeo: olyan, mint a Mamba, csak 3 kerekű) és nagyon szeretjük.

ystuc 146ti 2011.05.24. 18:24:50

Mi 20ezerért vettünk alig használt Pierre Cardin babakocsit, hordozóval (nem mózeskosárral, hanem autós hordozóval), vadi új huzattal a Vaterán. Kék a színe, a kiscsajnak ez nem gond. 7 hónapja gond nélkül használjuk.
süti beállítások módosítása