Apa születik

2010-ben meghoztam életem legfontosabb döntését. Ez arról szól, hogyan viselem a következményeit. A blogot a gyermekeimnek írom, majd egyszer megmutatjuk nekik.

E-mail

Ha megmondanád a magadét, vagy van egy jó tipped: apaleszek @ freemail.hu

Utolsó kommentek

  • : @kacsa.: Maximálisan egyetértek a hozzászólásoddal. (2017.01.20. 03:52) Születésnapok
  • : @Pic: Ezzel nagyon egyet tudok érteni. Az egyszerűbb sok esetben több. (2017.01.20. 03:50) Születésnapok
  • Bryan Beersworth: @Hizdahr zo Loraq: Ettől aztán ne, lesznek ennél cifrább sztorik is, mindig az a lényeg, hogy tudj... (2017.01.19. 14:50) Születésnapok
  • kacsa.: @sony: Lehet, azóta változott a világ, de nekem soha nem szerveztek a szüleim születésnapi zsúrt, ... (2017.01.19. 14:23) Születésnapok
  • neduddgi99: @Kovácsné: Tökéletesen igazad van, érdemes megnézni az "Aranyélet" első évadád, az tökéletes korra... (2017.01.19. 14:16) Születésnapok
  • Utolsó 20

Nyaralás a gyerekkel - második rész

2011.07.09. 20:30 Bryan Beersworth

Itt vagyunk, ragyogunk, két telepakolt autóval sikeresen meg is érkeztünk. A körülmények fantasztikusak, jó az idő, jó a víz, anya küldj pénzt. Stop. 

Lányom, hívhatnálak akár Éden Lilinek is, elnézve a házat, ahová meghívást kaptunk, bár az elnevezés talán nem a fogalomra, hanem a házra nézve sértő. Balaton, hegytető, fantasztikus panoráma, saját medence, és egy jól felszerelt nyaraló - Csillagom, a szüleid megfogták az Isten lábát, mert a falusi parasztgyerek apád ilyen nyaralásról álmodni sem mert. Nekem az volt a Hawaii, ha nyáron lementem a Tiszára, alacsony volt a víz, nem ragadtam bele a sárba, és nem csíptek halálra a szúnyogok. 

Most anyád éppen locsolja a virágokat, apád blogot ír, és zenét hallgat a teraszon, néha rápillant a hegy tetején lévő villából a Balatonra, rágyújt egy cigire, és pihen. Ez a pozitív oldal. 

De minden érmének két oldala van. Gyerekkel nyaralni jó, de ha a régi nyaralások hangulatát keresed, akkor kurva nagyot fogsz csalódni. Én elfelejthetek mindent, a késői ébredéseket, a napközbeni szeretkezéseket, a punnyadást a medencében, a hosszú vacsorákat, a parton való andalgásokat, az esti szexet, a piálást, a gondtalan bohóckodást, és a fasza szabadságot. Ez nincs, erről le kell mondanom. Ha ezt elfogadom, és rájövök, hogy a megadott korlátokon belül (korlát egyenlő Lili) mozgunk, akkor azért egész jól el lehet lenni. 

Olyan, hogy ketten csináljunk valamit, szinte lehetetlen. Valaki mindig veled van, ha alszol, kétségbeesetten használjuk ki az alkalmat a fürdésre, és az együttlétre. Ha ébren vagy, foglalkozni kell veled, tehát valakit lefoglalsz, a másik egyedül vagy kezd magával valamit, vagy veletek van. Akkor van nyugalmunk, amikor lefekszel, és amíg fel nem ébredsz, mert a kettő között te határozod meg a napot. Szörnyen lefárasztasz minket, de amikor pihensz, vagy alszol, igenis tudunk pihenni, tehát ezzel együtt is megéri eljönni, mert veled el lehet jönni. 

Visszajelzést mindig úgy adunk, hogy konkrétumokat is megemlítünk. Azért lehet veled eljönni, mert ma tele volt a ház emberekkel, iszonyú zaj volt, fürdés, kiabálás, beszélgetés, satöbbi, húsz ember gyűlt össze egy családból, borzasztó, mi volt itt. Tegnap este kezdődött a buli, amikor tizen gyűltünk össze a teraszon piálni. Téged ez nem érdekelt, aludtál békésen. Ma, amikor a legnagyobb zaj volt, akkor tettünk le a délutáni alvásodra, két óráig fel sem keltél. Nem érdekelt, mi van körülötted, a saját szobádban aludtál békésen. Miután felébredtél nézted az embereket, kokettáltál velük, mosolyogtál rájuk, és amikor a kezükbe adtunk, akkor sem sírtál. Mindenki imádott, igazi sztár voltál, én pedig rettentően büszke vagyok rád, mert el lehetett jönni veled három hónaposan is pihenni, amiért tök hálás vagyok neked. 

Fontosnak tartom megemlíteni, hogy napra nem viszünk, medencébe nem teszünk, sapka nélkül a levegőre sem hozunk ki, a házban, és árnyékban vagy egész nap, mert nem kockáztatjuk meg, hogy kihozzunk a 37 fokos kánikulába, így is dupla adag teát iszol meg egész nap. 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://apaszuletik.blog.hu/api/trackback/id/tr223053533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása