Apa születik

2010-ben meghoztam életem legfontosabb döntését. Ez arról szól, hogyan viselem a következményeit. A blogot a gyermekeimnek írom, majd egyszer megmutatjuk nekik.

E-mail

Ha megmondanád a magadét, vagy van egy jó tipped: apaleszek @ freemail.hu

Utolsó kommentek

  • : @kacsa.: Maximálisan egyetértek a hozzászólásoddal. (2017.01.20. 03:52) Születésnapok
  • : @Pic: Ezzel nagyon egyet tudok érteni. Az egyszerűbb sok esetben több. (2017.01.20. 03:50) Születésnapok
  • Bryan Beersworth: @Hizdahr zo Loraq: Ettől aztán ne, lesznek ennél cifrább sztorik is, mindig az a lényeg, hogy tudj... (2017.01.19. 14:50) Születésnapok
  • kacsa.: @sony: Lehet, azóta változott a világ, de nekem soha nem szerveztek a szüleim születésnapi zsúrt, ... (2017.01.19. 14:23) Születésnapok
  • neduddgi99: @Kovácsné: Tökéletesen igazad van, érdemes megnézni az "Aranyélet" első évadád, az tökéletes korra... (2017.01.19. 14:16) Születésnapok
  • Utolsó 20

Kreditrendszer

2011.08.17. 22:03 Bryan Beersworth

Családos emberként minden itthonról való elmenetelhez krediteket kell gyűjteni. Ezek a kreditek szabadon beválthatóak férfiak esetén. A nőké korlátozottan beváltható, viszont szintlépésenként újabb, és újabb lehetőségeik vannak. Életszagú szerepjáték családosoknak. 
 
Férfi kreditek: 
Kredit jár az időben való hazaérkezésért, a gyerekre vigyázásért, a babakocsi tolásáért, a kihordott alsógatyákért, az elmosott cumikért, a fürdetésért, a pelenkázásért, a gyerekhez való felkelésért, (kétszeres bónusz!) és mindenért, amit az asszony is támogat. Bababoltban akciós termék vásárlása nem ér kreditet. 
A kreditek a következőkre válthatóak be: sörözés a haverokkal, meccsnézés tévén, meccsnézés helyszínenen, (javasolt!) szabad program szervezése a család hátrahagyásával, hobbi tevékenység űzése. A sörözés minimum 30 kredit, a szerezhető kreditek számát, és mértékét az asszony határozza meg. Pénz kreditre nem váltható, felajánlás esetén az összeg a kosztpénzbe kerül beolvasztásra. 
 
(Az enyém beugrott, megkérdeztem tőle, hány sörözés egy kredit, mire közölte, hogy tíz. Ezt jegyzőkönyvbe vettük.)
 
A kreditek szabadon felhasználhatóak, mínuszba a kredit menedzser (a feleség) engedélyével lehet lemenni. A krediteket svájci frank alapon kölcsönözheted, de a visszafizetési árfolyamot a kredit menedzser határozza meg. Szintlépés nincs, életed végéig ugyanazokat a krediteket gyűjtöd majd, és ugyanarra válthatod be. Vigyázat, az uzsora kamat, és a halálig tartó eladósodás veszélye fennáll.
 
Női kreditek: 
Első szint: terhesség. Korlátlan kredit felett rendelkezik, melyeket a következőkre használ fel: Hoznál nekem egy üdítőt? Úgy kívánok valamit. Nézzünk meg valamit a Minimanóban. Korlátlan számú dícséret, hogy nem is hízott sokat. Öt pisiszünet egy másfél órás film alatt. A macis, vagy a bohócos az aranyosabb kérdésre való hiábavaló válaszok kreditmentesek. 
Második szint: szoptatás. Korlátlan kredit felett rendelkezik, de ezeket csak korlátozottan tudja beváltani. Bármikor igénybe vehetne bármit, de úgysem lesz rá ideje. A lebaszás kreditmentes. 
Harmadik szint: mikor már szilárd kaját eszik a gyerek. Innentől ő is kreditet gyűjt, a korlátlanság megszűnik. A kreditjeit egyedüli elmenetelre, és sok olyan dologra használhatja fel, amit még nem ismerek, és ezért ki sem dolgozhatok. 
 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://apaszuletik.blog.hu/api/trackback/id/tr823161269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IrishOak 2011.08.20. 13:49:06

Érdekes ez a kredit rendszer.Én nem is tudtam, hogy van ilyen:-)

Bár sosem használnám, de ha családi életben való munkamegosztást nézem akkor csak annyi a különbség a gyerektelen élethez képest, hogy mennyire feltűnővé válik az embernek, hogy ha lesz egy gyereke, akkor micsoda plusz erőfeszítés lesz magával(is) foglalkozni.
Mert egymásért tesszük -de a vezérelv a gyerek jó érzése. De ez olyan melós!
Egyébként, ha kreditben mérjük, már több száz évnyi előnyöm van, és így a fel nem használt kreditjeimet mindig a férjemnek adom, hogy menjen focizni,meg sportolni, meg ahova akar, én meg berakom a gyereket az autóba és megyek vele "világgá".

peto777 2011.08.20. 16:07:14

Hoppá... mindig tanulok valami újat...
Azt az opciót kreditesítené nekem valaki, hogy ha lányom lesz, és mégis autóstalálkozóra viszem, hogy ott majd jól elleszünk, az anyja meg egyedül lehet kicsit, akkor azt beválthatom-e X számú haverokkal motorcsónakázásra a Balatonon? És ha igen, mik a váltószámok?
Mondjuk anya, gyerek max.a partról nézheti, de nincs "úristen, ne menj már annyira", meg "még egy ilyen kanyar, és vízbe esek", ahogy szokta. :)

IrishOak 2011.08.20. 17:23:53

@peto777:
Kedves versenyző, örömmel értesítjük, hogy kreditszámlája -nem nyert:-D Az Ön által igényelt kreditpontok nem konvertibilisek:-D

Ha ugyan is autóstalálkozóra lehet vinni a gyereket -ez igen nehéz feladat -akkor hajókázni is lehet -a haverok majd vigyáznak rá.(Venni kell egy gyerekpórázt,meg egy mellényt és nem is kell még pelenka sem..ismerjük, gyakorlatban már alkalmazott tevékenység a gyermek mozgásának és fejlődésének elősegítésére!)
Úgyhogy sajnos egy autóstalálkozó meg egy hajózás a gyerekkel, vagy anélkül az a feleség számára nem konvertibilis.

Amennyiben az opció az ön számára nem megfelelő, fel tudjuk ajánlani az autóstalálkozó fejébe: a feleség őszi szezon szerinti ruhatár frissítési opciót, valamint a hajózás gyerekkel ellentételezése-képpen a feleség bulizik a barátnőkkel,és reggel ér haza opciót:-)

Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy a hajózás gyermekkel olyan könnyített pozíció, hogy a kezdőértéknek felajánlott autóstalálkozó gyermekkel extra nehézségi fokából eredő értékvesztést nem áll módunkban kreditszámláján jóváírni.:-D
Amennyiben nem kívánja elveszíteni az kredit-érték többletet kérjük válasszon az alábbi tevékenység listából.

-Egy hónapon keresztül a hétvégi főétkezések lebonyolítása. (kiemelt ajánlatunk)
- egy alkalommal gyermekorvosi ellenőrzésen való önálló részvétel
- Minden bevezetésre kerülő gyermekétel, és pempő előkóstolása.
- A kisgyermekkor ajánlott étkeinek és italainak felsorolása bevezetés sorrendjében-fejből.
De társaságunk az ön által javasolt tevékenységet is -szakmai ellenőrzés és standardizálás után fel tudja venni a listára.

Üdvözlettel: TeddyDaddy Nőegylet; mom-dad kredit alosztály :-DDD

peto777 2011.08.20. 19:25:05

@IrishOak:
Kedves Kredit Alosztály!

Ezúton csókoltatom az összes nőegyletet, és pert fontolgatok diszkrimináció okán, mert soraiból süt a nő-sovinizmus.

1./ A feleségem őszi ruhatárának frissítésével már elő-krediteim vannak nagyszámban. És most üljön le! A tavaszi, nyári és téli ruhatárával is.

2./ A főzés ok., de talán mégis jobban járunk mindketten, ha eme opciót mégse én standardizálom, pláne 1 hónapig.

3./ Megyek a gyerekdokihoz, ebben hiba nincs.

4./ Gyermekétel, pempő előkóstolását vállalom. Az instrukció az anyatejre is vonatkozik? És az hány kredit/alkalom? És mi a számolás start időpontja?

5./ A gyermekélelmezés autentikus időrendi ismerete c. tantárgyat nulladik évfolyamként már felvettem, és vélelmezem, hogy képes leszek uv.nélkül is teljesíteni. Készülök a gólyatáborba is.

6./ A haverokkal motorcsónakázás egy felnőtt önkifejezési műfaj, csecsemőkorú egyed számára nem javallott, az anyja meg a gyorsulással egyenes arányban hangosodik, tehát ne keverjük össze az élvezeteket! Más a szépsége a családi utaknak, és más, amikor hasíthatok, amennyivel akarok.

7./ A haverjaim számára egy motorcsónakázás rendezvényen a feladatkiosztás nem tartozik semelyik nőegylet hatáskörébe. Javaslom meg se próbálni.

Szíveskedjenek szakmai ellenőrzés és standardizálás után a krediteimet közölni, mert olyan nincs, hogy nincsenek.

"Ne szívassatok" jelige

IrishOak 2011.08.22. 11:16:58

@peto777:

Kedves Ügyfelünk, Britt tudósokat bevonva elemeztük kredit ajánlatait.

Az 1 pontban felajánlott vásárlási kredit kizárólag a szülés utáni 5-6 hónaptól érvényes a gyermek 2 éves koráig. Az előtte felhalmozott vásárlási kreditek a normál kategóriába tartoznak, így azt későbbiekben nem áll módunkban jóváírni egyenlegére.:-)
2 pont a csecsemő ill kisgyermek evőeszközzel és pohárból való itatására vonatkozó "hétvégi" ajánlat.
3 pontban a gyermekorvos látogatása nem "oldalkocsiként" hanem egyedül a gyermekkel történő üzemorvosi látogatásra érvényes.Kizárólag lényegtelen (súlymérés, szemlézés céllal)
4 pontban felajánlott anyatej kóstolás olyan nehézségi fokkal bír, hogy annak csere értékeként egy egész hétvégi barátokkal való hajózás-sörözés kombót tudunk felajánlani.:-D

5 gyermekélelmezés témakörben örömmel üdvözöljük továbbképzési szándékát melyet plusz bónuszokkal tudunk értékelni.

6 pontban jelzett csónakázás műfaja kizárólag 6 hetes kor alatt nem javallott, de azután örömmel üdvözlendő. Már amennyiben nem gyorsulási ill freestyler kategóriában indul a kedves szülő.:-)

7 pontban elemzett baráti feladatkiosztás megítélése nem tartozik a kreditpontok szempontrendszerébe, így azt sajnos érdemben nem tudjuk sem elutasítani sem elbírálni:-D

Reméljük elégedett ügyfelünk marad a továbbiakban is.
Várjuk érszervételét és javaslatait, hogy szolgáltatásainkat bővíthessük az Ön megelégedésére.

Üdvözlettel: mom-dad kerdit alosztály:-D

peto777 2011.08.22. 14:00:37

@IrishOak: Ez jó játék volt... :)
süti beállítások módosítása