Apa születik

2010-ben meghoztam életem legfontosabb döntését. Ez arról szól, hogyan viselem a következményeit. A blogot a gyermekeimnek írom, majd egyszer megmutatjuk nekik.

E-mail

Ha megmondanád a magadét, vagy van egy jó tipped: apaleszek @ freemail.hu

Utolsó kommentek

  • : @kacsa.: Maximálisan egyetértek a hozzászólásoddal. (2017.01.20. 03:52) Születésnapok
  • : @Pic: Ezzel nagyon egyet tudok érteni. Az egyszerűbb sok esetben több. (2017.01.20. 03:50) Születésnapok
  • Bryan Beersworth: @Hizdahr zo Loraq: Ettől aztán ne, lesznek ennél cifrább sztorik is, mindig az a lényeg, hogy tudj... (2017.01.19. 14:50) Születésnapok
  • kacsa.: @sony: Lehet, azóta változott a világ, de nekem soha nem szerveztek a szüleim születésnapi zsúrt, ... (2017.01.19. 14:23) Születésnapok
  • neduddgi99: @Kovácsné: Tökéletesen igazad van, érdemes megnézni az "Aranyélet" első évadád, az tökéletes korra... (2017.01.19. 14:16) Születésnapok
  • Utolsó 20

Benneteket segítenek a szüleitek? Ha igen, hogyan?

2011.09.11. 20:30 Bryan Beersworth

Sokat rinyálok az őseink miatt, de nagyon érdekelne, hogy veled mi a helyzet, kedves olvasóm. Azért szeretném tudni, hogy elhelyezhessem magam a koordináta rendszerben.

A mi életünkbe nem szólnak bele a szüleink. A feleségem édesanyja sajnos már nem tehet ilyet, az édesapja le sem szarja, mi van velünk. Ha kéthavonta látja a gyereket annyit tud mondani, hogy sovány, aztán ennyi. Az én édesapám vidéken lakik, lecsúszott, akkor látja az unokáját, ha leviszem neki, de miután most ráállt a pálinka főzésére, és szép mennyiséget hozott össze, inkább nem megyek a közelébe sem. Édesanyám az egyetlen, aki a rengeteg munkája mellett időt tud ránk szánni, de mióta az öcsém hazaköltözött, a vidéken élő nagyszüleink betegeskednek, és az ő munkája is megsokasodott, nem tud sok időt velünk tölteni. 

Anyagilag senkitől sem kapunk semmit, sem pelenkát, sem babakocsit, csak amit mi magunknak összehozunk. Senki nem kérdezi meg, hogy élünk meg, kijövünk-e, és tudunk-e netán félretenni. Édesanyám besegít a tandíjamba, ez tény, de a gyerekkel kapcsolatos dolgok nem jellemzőek, sajnos nem is teheti meg, hogy a gatyámba tűzze a tízezreseket. 

Nincs aki vigyázzon a gyerekre, ha elmennénk kettesben valahová, aki főzne ebédet hétköznap, hogy C pihenni tudjon, aki átjönne segíteni rendberakni a lakást. Anyukám kivételével nincs senkink, akit erre megkérhetnénk, őt viszont nem akarjuk túlterhelni. Már most tudom, hogy a megélhetés, és az autó törlesztése mellett nekünk kell összerakni a gyerekülés árát, ami várhatóan több tízezer forint lesz decemberben. 

Nem tudom, hogy van-e jogom, okom rinyálni, hogy hogy van ez másokkal. Az egyik kollégám szülei gyakran átjárnak, a szomszédban lakó nő állandóan főz a gyerekének, de nem tudom, hogy ez vajon jó-e, vagy még érezzük magunkat szerencsésnek, hogy nem jár senki sem a nyakunkra, hogy lépten-nyomon megmondja, mi a frankó, hogy kell gyereket nevelni és társai, mert "mi már kettőt felneveltünk, én tudom, mi a jó."

Hogy van ez nálatok? Van okom rinyálni, vagy fogjam be a számat, és örüljek jó sorsomnak?  

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://apaszuletik.blog.hu/api/trackback/id/tr763219247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VaTi 2011.09.11. 20:48:29

Vegyes, hogy jó-e neked. Sok munkatársam panaszkodik a folytonottlebzselő-mindentjobbantudó-menyüketjavítgató nagyikra, anyósokra. Attól szerintem jobb neked.
Nálam vegyes.
- édesanyám nem él sajnos. Alig várta, hogy unokája szülessen, mindíg ábrándozott: ti majd mentek moziba, vagy ahová akartok, csak menjetek, és jól ideadjátok nekem a gyereket. Imádta a csöpp kölköket. Nem élte meg az unokája születését.
- Apámat cirka 10 éve nem láttam. Szerencsére. Agresszív alkesz volt, azt sem tudom él-e még. Sokat vert. Ha meglátnám feltűnni a lakásunknál, rendőrt hívnék.
- a férjem édesapja nem él, fiatalon halt meg.
- Anyósom a legjobb anyós. Ha kérdezek válaszol, de magától nem dumál bele semmibe. Meg van győződve róla, hogy a fia jól nősült :) (igaza van :) ). Sokszor dícsér (hátmögött is), hogy jól főzök, jól nevelem a gyereket, biztos azért olyan okos, mert én sokat foglalkozok vele, stb. 200 km-re lakik, kb havonta egyszer jön, néha csak 1 napra, néha itt is alszik. Ajándék nélkül nem is jön. Ha egy kis pluszpénze kerül, prémium, akármi, megkérdezi, szükségünk van-e rá. Ha jön, beugrik illatszerboltba, vesz néhány csomi pelenkát, babakaját, tusfürdőt, akármit. Mert az mindig kell.
Ami tényleg klassz, hogy nem akar beleszólni semmibe, nem erőltet elveket. Így aztán nem félek kérdezni tőle. Életvidám, klassz nő, nem rajtunk akarja kiélni magát :)
- egyéb rokonok (keresztszülők, nagynénik) is imádják a kölköt, sok apró ajándék jön, játék, kiscipő. A holmikat csereberéljük is sógornőmmel, így az átmenetileg használatos cuccokat (kismamaruha, gyerekruhák) nem kell mindet megvenni, megyünk egymáshoz kölcsönözni

Hosszú lettem :)

Bryan Beersworth · http://apaszuletik.blog.hu 2011.09.11. 20:53:42

dehogy lettél, örülök, hogy újra olvaslak. :)

bilon21 2011.09.12. 10:26:00

nekünk segítenek. ahogy tőlük telik (nem nagyon, de mi ennek is örülünk) . feleségem édesanyja is, és az én szüleim is. bele nem szólnak közvetlenül. a legnagyobb bajuk az, hogy keveset látják az unokát. ha rajtuk múlna, akkor a kicsi náluk lakna, és mi mennénk látogatóba.
ha kérdésünk van, akkor megpróbálnak segíteni. olyan még nem volt, hogy ők vigyáztak a kicsire, de ez azért van, mert mi nem tudunk elszakadni a kicsitől.
szóval én nem panaszkodom. nagyszülői oldalon minden tökéletes.
más oldalról nem, de ez nem ide való, meg az már nagypolitika :)

VaTi 2011.09.12. 14:06:25

@Bryan Beersworth: :)
Egyébként érdekes ez, mert nagyon sok munkatársam (csajok) panaszkodik az anyósra, aki beledumál az életükbe, mindentjobbantud, stb. Volt, aki azt mondta, h a gyerek születéséig normális volt, utána viszont tényleg feszült lett a viszony, mert a kölöknevelés kérdései folyamatosan ütközőponttá váltak. Miért így szoptatod, miért így öltözteted, nem így kell elkészíteni az almapépet, miért nem szoktatod még bilire...
Emiatt féltem is kicsit, h a nagyonnormális anyósom megváltozik-e, de nem. Hálistennek.

kakaosbogre 2011.09.12. 18:25:30

Bryan, nálunk hozzátok hasonló a helyzet, nem igen van segítségünk. Egy baráti pártól kaptunk kölcsön egy ideig járókát meg egy játékot, de a többit mind nekünk kellett megvennünk. A szüleimmel egy ideje megszakadt a kapcsolatunk. Anyósomék segítenének, vigyáznának a gyerekre, de jó 120 kmre laknak, onnan elég macerás. Meg ő is az a típus, aki általában elég erőteljesen beleszól a gyereknevelési kérdésekbe, meg úgy mindenbe, ami nagyon zavaró és egyfolytában feszültséget generál, ezért nem nagyon szeretek tőlük segítséget kérni. Vannak rokonok sokkal közelebb, de senkinek eszébe nem jutna segíteni. 1 unokatesóm van, aki jön néha meg szokott 1-1 ajándékot hozni, a többi rokon nem is igazán jelentkezik, a gyereket és minket csak akkor látnak, ha mi keressük meg őket és odamegyünk hozzájuk... Barátok nagy rész szintén csalódás, teljesen elmaradtak mióta megvan a gyerek (a többségnek nincs).
Ha el akarunk menni vhová ketten gyerek nélkül, akkor egy ismerős által ajánlott bébiszitter vigyáz a rá, esetleg ha jó előre leszervezzük, akkor az anyósom bevállalja.

A_nick_már_létezik 2011.09.12. 23:29:26

Épp emiatt rinyáltam az uramnak múlthéten...
Megvannak a nagyszülők mindkét oldalról, imádják az unokájukat!
De!
180-200 km távolság van közöttünk.
Minden jóbarát, családtag ilyen messze van..Pesten pontosan csak 1 baráti pár van. (legalább ők vannak nekünk. éjjel leégettük a porszívót az orrszívóval, volt kitől kölcsönkérni) (azóta megjavítattuk a porszívót, ma sikeresen leégett újra :)
A nagyszülők még mindannyian dolgoznak, így segítség nuku.
Mekkora jó világ volt már, amikor én voltam kölyök!
A nagyszülők otthon voltak, sokat vigyázott rám a kedvenc nagyim, imádtam!
Pedig nekem nincsenek nagy igényeim, csak szeretném végre TÖKÉLETESEN kitakarítani a fészket. Az meg max. 2 nap. Mindennap takarítok, de mire végigérek az egész lakáson, kezdhetem újra...micsoda állandó körforgás! :D
Valamit ki kell találnom..

bilon21 2011.09.13. 11:59:13

@A_nick_már_létezik:
ez a takarítás dolog, ez nálunk is gyenge láncszem. a feleség állandóan emiatt van ki, nameg a vasalás... :)
süti beállítások módosítása