Apa születik

2010-ben meghoztam életem legfontosabb döntését. Ez arról szól, hogyan viselem a következményeit. A blogot a gyermekeimnek írom, majd egyszer megmutatjuk nekik.

E-mail

Ha megmondanád a magadét, vagy van egy jó tipped: apaleszek @ freemail.hu

Utolsó kommentek

  • : @kacsa.: Maximálisan egyetértek a hozzászólásoddal. (2017.01.20. 03:52) Születésnapok
  • : @Pic: Ezzel nagyon egyet tudok érteni. Az egyszerűbb sok esetben több. (2017.01.20. 03:50) Születésnapok
  • Bryan Beersworth: @Hizdahr zo Loraq: Ettől aztán ne, lesznek ennél cifrább sztorik is, mindig az a lényeg, hogy tudj... (2017.01.19. 14:50) Születésnapok
  • kacsa.: @sony: Lehet, azóta változott a világ, de nekem soha nem szerveztek a szüleim születésnapi zsúrt, ... (2017.01.19. 14:23) Születésnapok
  • neduddgi99: @Kovácsné: Tökéletesen igazad van, érdemes megnézni az "Aranyélet" első évadád, az tökéletes korra... (2017.01.19. 14:16) Születésnapok
  • Utolsó 20

Szülésfelkészítő tanfolyam: menekülj!

2011.04.29. 23:40 Bryan Beersworth

Így visszagondolva, tökéletes alkalom volt arra, hogy legomboljanak rólunk néhány ezrest, és halálra rémisszék a kismamákat. 

 A Minimanó révén jutottunk el egy csodálatos szülésfelkészítő tanfolyamra. Az üzlet közel van az Árkádhoz, a tanfolyam a mellette lévő épületben volt. Harminc feletti nő, (az ősanya poszt ihletője) öt kismama, és négy pasi. A nők bemutatkozhattak, hozzánk, férfiakhoz nem is szólt, neki ott sem voltunk. 

Van némi tapasztalatom abban, hogy kell tréninget tartani. Ez egy szakma. Ennek vannak szabályai, amiket be kell tartani. Itt ezeknek írmagját sem láttam, de sajnálom, hogy nem vettem videóra az egészet: évekig mutogatnám elrettentő példaként. 

Arról volt szó, hogy a férfi hogyan segíthet majd a szülés alatt. Végül sehogy, mert C fel sem állt, feküdt végig összeszorított fogakkal, de ettől még hasznos is lehetett volna az itt töltött két óra ha, a témánál maradunk. 

"Trénerünkből" azonban előjött az ősanya: ő mindent tudott, mi semmit. Csak az volt a jó, és úgy, ahogy ő mondja. A hab a tortán az volt, amikor elkezdett sztorizni a szülés borzalmairól: 48 órás vajúdás, gátmetszés, méheltávolítás, komplikációk. 

Eltelt két óra, és az öt, korábban vidám kismama falfehér arccal jött ki a hideg teremből, ahol télen is nyitva volt az ablak. Két napos vajúdást vártak és rettegtek, mi lesz, ha az ő méhüket is kiveszik a műtőasztalon. 

"Trénerünk" gyors búcsú után távozott, hátrahagyva áldozatait. 

Ha ezt előre tudom, nem megyünk négyezer forintért ilyen helyre. Amit tudnunk kellett, a szülésznő, vagy az orvos elmondta akkor, és ott, amikor arra szükség volt - mert az egyik pasinak sem hiányzik, hogy várandós felesége hetekig az elmondottak hatása alatt legyen, és ráparázzon mindarra, amit egy magát szakértőnek beállító szakbarbártól hallott tök feleslegesen. 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://apaszuletik.blog.hu/api/trackback/id/tr22865785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VaTi 2011.04.30. 06:23:47

Húvazze. Kívánok minden kismamának olyan védőnőt, mint az enyém. Rákérdezve ezen dolgokra, kb a következőket vezette fel:
- ha akarok, menjek szülésfelkészítőre, de a gyerek enélkül is megszületik. Viszont halálra rémítenek majd, és még fizetnem is kell érte.
- ha akarok, menjek kismamatornára, de tekintve, hogy én otthon is tornázok rendszeresen, annyi fog történni, hogy nem egyedül, hanem közösségben fogom emelgetni a lábam. És még fizetnem is kell érte.
Örülök, hogy ilyenből kimaradtam. Basszus, ezzel tényleg nagyon rá lehet paráztatni az embert hülyeségekre...
süti beállítások módosítása