Apa születik

2010-ben meghoztam életem legfontosabb döntését. Ez arról szól, hogyan viselem a következményeit. A blogot a gyermekeimnek írom, majd egyszer megmutatjuk nekik.

E-mail

Ha megmondanád a magadét, vagy van egy jó tipped: apaleszek @ freemail.hu

Utolsó kommentek

  • Lady Scarlett: @kacsa.: Maximálisan egyetértek a hozzászólásoddal. (2017.01.20. 03:52) Születésnapok
  • Lady Scarlett: @Pic: Ezzel nagyon egyet tudok érteni. Az egyszerűbb sok esetben több. (2017.01.20. 03:50) Születésnapok
  • Bryan Beersworth: @Hizdahr zo Loraq: Ettől aztán ne, lesznek ennél cifrább sztorik is, mindig az a lényeg, hogy tudj... (2017.01.19. 14:50) Születésnapok
  • kacsa.: @sony: Lehet, azóta változott a világ, de nekem soha nem szerveztek a szüleim születésnapi zsúrt, ... (2017.01.19. 14:23) Születésnapok
  • neduddgi99: @Kovácsné: Tökéletesen igazad van, érdemes megnézni az "Aranyélet" első évadád, az tökéletes korra... (2017.01.19. 14:16) Születésnapok
  • Utolsó 20

Pisilni kell!

2013.10.14. 22:22 Bryan Beersworth

Drága gyermekem, apád végtelenül örül annak, hogy lassan szobatiszta leszel, de annak már jóval kevésbé, hogy lefekvés után hatszor hallatszik fel a szobád csendjében a címben említett mondat. Különösen azért, mert (már megint) fogalmunk sincs, mit kellene tenni. Szobatisztaságra szoktatni nem volt nagy truváj. Levettük a pelenkádat, és hagytuk, hogy felfogd magadtól, talán nem a világ legjobb dolga lepisilni a bokádat, még akkor sem, ha ez az elején számodra viccesnek tűnt. De ez volt a projekt könnyebbik része.

Balesetek persze voltak, a gusztustalanságokat kedvelők kedvéért elmesélem, volt olyan is, hogy a Balaton partján a csúszda tetején támadt kedved pisilni. Nem igazán foglalkoztál a mögötted álló (később igencsak visító) gyerekekkel, a csúszda aljában poroló (és gyorsan felkapott) balfaszokkal, és a kánikulában is játszótéren szerencsétlenkedő (de kapásból nagyon csúnyán néző) öntudatos szülőkkel. Te vigyorogva nézted végig azt is, ahogyan én a fagyizóból kölcsönkért szalvétával lemosom utánad a csúszdát.

Aztán ahogy telt az idő megtanultad, hogy pisilni hová kell. WC-re szoktál, bilit mi sosem használtunk, túl lusták lettünk volna kimosni. Igen, a szüleid lusták, törődj bele. Vettünk szűkítőt, ami arra jó, hogy nem tudsz seggest ugrani a csészébe, viszont arra is, hogy apa hajnalban tök álmosan ráüljön, és úgy induljon a reggele, hogy egy mackó figurás zöld műanyag darab áll ki a valagából. Megosztottam veled az élményem, azóta ha szűkítő nélküli WC-t látsz, van képed megkérdezni: apa, eltörted?

A budira ülés azért marha menő, mert a legjobbkor hozod tudomásomra ilyen irányú szándékod. Például a Deák téren a dugóban, ahonnan a legnagyobb szerencsével is húsz perc mire hazaérünk. Ilyenkor apád két részről érez elég erős nyomást: egyrészt egy igen vékony és némi tájszólással vegyített hang a hátsó ülésről ezt folyamatosan a tudomásomra hozza, másrészt anyád a nyakam szegné, ha belevizelnél a méregdrága gyerekülésbe, aminek szerintem nem is tudja, hogy kell kimosni a huzatát. Nagy kérdés, hogy ő bírja tovább, vagy te leszel hamarabb 18 kiló, hogy le kelljen cserélni.

De mindezen túl voltunk, vettem új szűkítőt, strapabírót, és haza is értünk. Huh, pisilünk, close call. Innen jön a show, mert a) anyád szerint ne álljál a csempén, mivel akkor tuti megfázol, álljál a térdemen, mert akkor nem. Én megfázhatok, az nem számít. B) a nadrág alatt ott a harisnya, alatta a body, három kurva gombbal, amit állandóan félre gombolok, közben persze izegsz-mozogsz, nehezebb a bugyidba jutni, mint anyádéba két üveg Gere rozé után. C) jön a Laokoón csoportot is megszégyenítő, hihetetlen mozgáskultúrát igénylő mozdulatsor: a térdemen állsz fél kilónyi ruhával a bokádon a 0,79 négyzetméteres lakótelepi WC-ben, közben imádkozom, hogy nyugton állj, ne nyúlj bele a budiba és ne is pisilj be közben. D) egy laza mozdulattal úgy kell ráültetnem téged az Oltárra, hogy lehetőleg a body hátul ne lógjon a valagad alá, mert ha azt lepisiled, mit sem ért az egész hűhó. E) Minderre alig van több időm, mint Forma 1-es szerelőnek a kerékcserére.

Aztán húsz perc múlva mentünk fürödni, előtte újra pisiltünk, végigcsináltam a fenti tortúrát. Fürdés után, pelenkázás előtt megint. Lefekvés előtt, már pizsamában újra. Aztán amikor végre becsukjuk rád az ajtót a szokásos, szeretetteljes mondat kíséretében (Ne kelljen újra bejönnöm!) és szusszanok egyet, hogy végre megnézhetem a tabletemen, hogy áll a vidámparkom, (Prehistoric Park, csak flúgosoknak) a lakótelep csöndjét egy vékony, ám igen határozott hang töri meg: Pisilni keeeeeeeeeell!

Ajtó kinyit, gyerek áll a kiságyban és röhög. Csúnya nézés, a gyerek röhög. Gyerek felkap, WC lámpa felkapcsol, A-tól D-ig végigcsinál, de érdekes, még mindig van termés. Gyerek kiságyba vissza, szokásos mondat, villany lekapcsol. Két perc eltelik, és jön a varázslatos pisilni keeeeeeeeeeell. Szülő morog, kiesik a szájából a vacsorára elé tett mákos tészta: nem megyek be hozzád, piszok kölyke. De mire a mondat végi ponthoz ér már nyílik az ajtó, gyerek áll a kiságyban és röhög. Csúnya nézés, keresetlen szavak, a gyerek röhög. Gyerek felkap, WC lámpa felkapcsol, A-D-ig végigcsinál, tíz csepp a termés, gyerek kiságyba vissza, szokásos mondat, villany lekapcsol.

Innentől a pisi és a keresetlen szavak mennyisége fordított arányosságban állnak egymással. A rekordunk eddig lefekvés után hat pisilés, és kapaszkodj meg, lányom: mind a hatszor tudtál valami produktumot termelni a csatornának. De mostanában ezt játszod délben és reggel ébredés után is ez az első tevékenységed, mind apádnak. A pechem az, ha én reggel pont ilyenkor merem tartani a szokásos meditatív szeánszomat (Facebook olvasás) a lakás egyetlen helységében, ahol egyedül lehetek. Mert ilyenkor anyád jó esetben kopog, morcos reggeleken őrült módjára veri az ajtót, hogy haladjak már.

Amit nem tudunk, hogy vajon helyes-e téged hatszor is kihozni lefekvés után. Nem tudjuk, mi lenne a helyes, hogy maradj bent és szokd meg, hogy egyszerre pisilj ki mindent, vagy ha úgy adja a balsorsunk, tízszer is játsszuk végig a kerékcserés folyamatot. Helyes-e korholni téged ezért, egyáltalán szórakozol-e velünk, vagy csak egyszerűen nő vagy, és ezért kell állandóan pisilni? Netán már most igényled azt, hogy kicsit sorban állhass a női WC előtt?

Fogalmunk sincs. Talán a kommentelők (ha vannak egyáltalán) majd megmondják a frankót. 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://apaszuletik.blog.hu/api/trackback/id/tr945568686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Halszálka 2013.10.14. 22:44:33

(Vagyok) Frankót nem tudok neked mondani: nekem fiam van, 2.5 éves és még nem szobatiszta,nem beszél, mi most ezen a miérteken agyalunk.Írnék erről, de nyomában sem érhetnék a stílusodnak. Maradok az olvasásnál. Jó téged olvasni, nagyon.Ja és egyszerűen én is csak egy nő vagyok :-)

IrishOak 2013.10.15. 14:23:38

Ó, de ismerős.Nem tudom mit tanácsolhatnék,az én Lilim ugyan ezt csinálja kb 2.5 éves korától(ugye most lesz 4,karácsonykor) de azonkívül, hogy felfedeztem, hogy a ki nem fáradás és szórakoztatásra vágyásból adódik; még nem sikerült ellenszert találni az esténként 8-10 kör pisre.
Az nagyon sokat segített, hogy 'akkor rég amikor ezt a pisipannáskodást kitalálta és rájött, hogy ezzel mozgatni tud bennünket- kapott egy wc lépcsőt, és maga intézte a dolgát. Mi csak szemléltük. Mivel rájött,hogy egyedül azért macerásabb,így kb felére csökkent a pisis bohóckodás.Most hogy nagy, és nem fárad ki estére az ovi után,most énekel, bábozik,és mesekönyveket nézeget az ágyban.Van egy kis lámpácskája az világít neki. Én már nem harcolok. Ha pisilt minden este 6-8-at, elalszik.Reggel viszont könyörtelenül ébredés van. A legújabb, hogy az utolsó pisilésnél leveszi a pizsama alsót. Kérdezem, miért? mert nem jó, belepisilek véletlenül.Kérdem akkor miben alszol? Hát punciban... na ettől kész vagyok.
Szokták ezt, főleg a lányok.Majd elmúlik -még 2-3 év és 'tök jó lesz:-))
De hogy cifrát mondjak: Lilim nem hajlandó wc-be kakilni.Csak és kizárólag egy erre rendszeresített pelenkába.Becsukja a szobája ajtaját, bebújik egy sarokba,és üdvözült arccal jön ki ha megvan a 'bundás kaki gombóc.Már minden élőt megkérdeztem, de senki nem tud semmit. Még jó, hogy öreg barátnőm -már kamasz lánya is ezt csinálta majd iskolás koráig.(ja,ja ha elmegyünk napokra,akkor napokig nem kakil, sem mamánál, sem sehol máshol, csak itthon és vagy apával, vagy anyával) ezt csak vigaszként írom:-D Amúgy nem is költöttetek sokat sem a DM-ben, sem máshol...Az árak emelkednek, nem a megvásárolt termék a több.

Bryan Beersworth · http://apaszuletik.blog.hu 2013.10.15. 19:40:27

@IrishOak: helló, welcome back. :) ehhez képest mi könnyű helyzetben vagyunk, az enyém játszóházban is képes elvégezni a dolgát, hála az égnek.

kaaen 2013.10.16. 14:15:40

Hello!
Az én lányom 4 éves múlt a nyáron. Kb. 3 hónapja nincs rajta éjszaka sem pelus, és még nem volt egy baleset sem. Sőt eddig csak egyszer ébredt fel, hogy pisilni kell. Mi este már nem nagyon adunk innivalót és talán ez is segít. És ő már most kizavar engem a wc-ről, mert ő lány és majd anya intézi :)
Tényleg jó, hogy megint írsz!!

IrishOak 2013.10.16. 14:22:51

@Bryan Beersworth:
Én mindig minden bejegyzésedet olvasom;-) be vagytok jelölve kedvencnek:-D
Csak most külön kérted, hogy szóljunk, ha tudunk valami.Igaz okosat nem tudok, de gondoltam egy vigaszt azért mondhatok:-))
Ma vettünk a lánynak egy saját minihifit. ebből fogja kapni esténként a mesét, és az altató dalokat. Közben annyiszor megy pisilni ahányszor akar.Végeztem a minden esti meséléssel, meg a dalolással. ca Egy éves kora óta minden este mesélek,éneklek, verset mondok.Mostanra eljutottunk oda, hogy kb 70 mesekönyv betanulva, kb 200 vers betanulva, sok tucat gyerekdal betanulva -de esténként a kisasszony reklamál, ha tévesztek egy szót az iciri-piciri mesében, minősítget, reklamál,átfogalmaz szavakat,átkölt sorokat és kiröhög. Elegem van:-D!!! Vissza akarok változni emberré!!! Nagyüzemire kapcsolunk, úgyhogy jön a mese cd, dalocska cd, adathordozókról angol mese, dal ... én megyek aludni.Magyarázzon a Szabó Gyulának a cd-n! Kész, kalap.:-D A nagyobbik lányt meg férjhez kéne adni, még ő is az én "mesémet hallgatja, és az jobban zavar mint a Lilié:-)) Amúgy üdv a lányoknak, legyenek csajosak,és a dm-ből vegyenek pink,kék, meg zöld kenhető mókaszappant, azzal állati jókat lehet festeni az esti fürdőzésnél a kád falára.Meg testre.No panic;olcsó!
süti beállítások módosítása